Voorbeschouwing l HVCH – Alverna Zondag 05-05-2019 14:30 uur

Nu voor de minst kansrijke optie om eventueel te promoveren is gekozen, moet er Zondag uit tegen HVCH gewoonweg gewonnen worden, niet meer en niet minder.

Vier overwinningen en misstappen van Leones zijn nodig om het seizoen een vervolg te geven. De eerste horde Zondag zal genomen moeten worden in Heesch tegen HVCH, dat zal geen gemakkelijke worden, want de ploeg van trainer Maarten van Vugt is bij lange na nog niet veilig. Waar de ploeg vorig jaar nog om promotie speelde, maakt het dit seizoen een moeizaam jaar door. Zij staan nu op een veilige 10e plaats met 23 pnt, evenveel als het op de 11e plaats staande Brabantia dat één wedstrijd meer speelde, Oirschot volgt op een punt met een wedstrijd meer, en Fc Tilburg staat 13e met 20 pnt en een gelijk aantal wedstrijden als HVCH. Voor Pr Irene lijkt het doek gevallen met 14 pnt uit 23 wedstrijden. In de thuiswedstrijd tegen HVCH op 14 April jl was Alverna de beter spelende ploeg, en kwam op voorsprong door een doelpunt van Sven van Gelder.

Nog voor rust maakte Jordi Veldt gelijk, en toen scheidsrechter Loontjes ‘ons Guusje’ liet staan met de vlag kon Tom Hekerman, HVCH op voorsprong zetten. Eendrachtige samenwerking tussen voorbereider Arthur vd Eeckhout en afmaker Levi Raja Boean redde een punt voor Alverna. Hierna volgde voor HVCH twee gelijke spelen tegen Woezik(0-0) en ’t Zand(1-1). De gelijkmaker tegen ’t Zand werd door Lars van Lee ( zijn 5e dlp) gemaakt, de topscoorder van vorig seizoen (13 dlp) die net als de hele ploeg een moeizaam jaar heeft. Volgend seizoen gaat Lars van lee naar Avesteyn. Bij Alverna is voor Dennis Arts z’n seizoen waarschijnlijk ten einde, verder is Danny Meijer weer in training met de groep. Lennart vd Peppel en Rens van lanen worden door verzorgster Cecilia Wildeman klaargestoomd voor het competitieslot. Dat bij winst Zondag misschien nog wel eens heel mooi zou kunnen worden.

De wedstrijd Zondag begint om 14:30 uur, en staat olv Dhr M Theelen, die Alverna dit seizoen eerder floot in de thuiswedstrijd tegen Oirschot (2-1) en de uitwedstrijd tegen Rhode(2-2).

Door: Henny Remmers