VIOD en DVC `26 schieten beide niets op met remise

DOETINCHEM — De belangen waren groot paasmaandag. VIOD ontving hekkensluiter DVC `26 uit Didam. Bij winst kon de marge met nummer laatst opgevoerd worden naar zes punten. Nu blijft het verschil drie wedstrijdpunten, want de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

In ene gelijk opgaande wedstrijd komt VIOD een kwartier voor tijd plotsklap op voorsprong. Mike Severs bedient rechtervleugelverdediger Thomas Jansen op maat, die met bal richting strafschopgebied trekt. Verwoestend haalt de nog niet geheel fitte VIOD-back uit. DVC’26 keeper Lesley Udink wordt verrast op het schot en is te laat om de VIOD-treffer te voorkomen.

VIOD op rozen, lijkt het. Er is amper, met wat extra speeltijd, nog een kwartiertje te gaan. VIOD wordt nu massaal naar achteren gedrukt. Zelfs spits Victor Steinhauer assisteert zijn medespelers in het overvolle strafschopgebied en kopt enkele malen de bal uit de doelmond. Echter de druk blijft aanhouden en DVC’26 zoekt naar een opening om toch die rechtmatige gelijkmaker op het scorebord te krijgen.
Dan staan de 90 minuten al minuten lang op het scorebord als aan de rechterzijde DVC`26 aanvaller Marciano van den Berg wordt aangespeeld. De twee VIOD-invallers Dominic Bolmeijer en Ryan Chevalking proberen de talentvolle aanvaller af te stoppen. Toch komt er een metertje ruimte en dit blijkt genoeg te zijn.

Was het Thomas Jansen van VIOD, die een kwartier eerder verwoestend uithaalde, nu is het de beurt aan DVC-aanvaller Marciano van den Berg om van een meter op zestien op doel te schieten. De bal slaat als een bom binnen, net langs de rechterpaal.

Onhoudbaar voor keeper Willem Thijssen, die alleen maar kan toekijken. Teleurgesteld haalt hij de bal uit de touwen en is de voorsprong die VIOD had weggegeven. Door dit gelijke spel komen zowel DVC’26 en VIOD geen steek verder en krijgen deze twee clubs volgende week zondag weer een kans om wel drie wedstrijd punten te scoren.

Door John van der Kamp

Foto’s Erik Eijkelkamp