NIVO Sparta haalt maximale uit spel tegen Wilhelmina’26 (FOTOREEKS)

N.I.V.O.-Sparta is weer een stap dichterbij een mooi seizoenseinde. Op bezoek bij Wilhelmina ’26 werd met 2-3 gewonnen. Met nog drie duels te spelen heeft de ploeg van Theo de Boon nu alles in eigen hand. Immers, nummer twee op de ranglijst Papendrecht speelde vandaag gelijk (1-1) tegen Woudrichem.

De eerste vijftien minuten in Wijk en Aalburg waren spectaculair. Dilan van Son van Wilhelmina’26 opende al vroeg de score nadat keeper en defensie de bal onvoldoende op waarde inschatte. Enkele minuten later was het alweer gelijk. Schaap speelde de bal diep op Daan Schreuders, die schoof de bal via binnenkant paal binnen.

Kort daarna kopte Frenk Schaap uit een voorzet van Jochem Roding al snel ook de 1-2 binnen. In die fase had N.I.V.O.-Sparta door moeten drukken maar kwam de angst in de ploeg. Ook het inconsequente fluiten van scheidsrechter Klerks zorgde voor onrust bij beide ploegen. Na 29 minuten profiteerde Fabio de Lang van zwak verdedigen. De Lang kreeg de ruimte en schoot hard raak. 2-2 was ook de ruststand.

Na rust kreeg N.I.V.O.-Sparta meer controle over de wedstrijd. Uiteindelijk leidde dat ook tot de verdiende 2-3. Nadat Mo Nikbakht nog de lat raakte, was het niet veel later Dennis van Meurs die raak kopte uit een corner. Na die goal speelde Wilhelmina’26 alles of niets. Raakte het nog de lat maar verder werd het niet meer gevaarlijk. In de counter vergat N.I.V.O.-Sparta de teller over te halen.

Spannend was het zeker vandaag, maar er werd vandaag gewonnen en in deze fase tellen de drie punten. De komende twee weken speelt het eerste elftal geen competitie. Donderdag aanstaande oefent N.I.V.O.-Sparta uit bij 1ste klasser Oranje Wit uit Dordrecht. Op 11 mei wacht de topper thuis tegen Papendrecht.

Klik HIER voor het online album

Fotograaf: Marco Oomen

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA