Achilles’29 vrouwenvoetbal stopt , trainer Jürgen Schefczyk is niet verrast

Groesbeek – Al langere tijd hing het in de lucht, maar vrijdag werd het officieel. Achilles’29 stopt na dit seizoen met vrouwenvoetbal. Trainer Jürgen Schefczyk reageert in gesprek met vrouwenvoetbalnieuws.nl op dit nieuws uit Groesbeek.

“Het komt niet uit de lucht vallen. Het is heel sneu, vooral voor speelsters en de staf, maar ook voor de club”, zegt de oefenmeester. “Achilles’29 is een van de clubs geweest die in de ontwikkeling van de voetbalpiramide zijn nek heeft uitgestoken. Bij de mannen, maar ook bij de vrouwen.”

De vrouwentak is volgens hem opgezet met de beste bedoelingen: “Het eerste jaar was goed, de organisatie stond goed. Toen ging de BVO failliet en alles werd daarin meegesleurd. Ondanks heel veel inzet van veel mensen is het dan lastig om het goed van de grond te krijgen.”

“De competitie moet competitief blijven”, vervolgt Schefczyk. “Speelsters moeten alleen maar denken aan sport en de trainers moeten maar met één ding bezig zijn: voetbal. De club kan dat niet bieden.”

Hij blijft achter met een dubbel gevoel. “Voor Achilles’29, de speelsters en de betrokkenen is dit buitengewoon sneu. Ik vind dat er om ons heen wel met respect over Achilles’29 gesproken zou moeten worden.”

Schefczyk geeft aan dat er gekeken is naar een oplossing, maar dat die niet is gevonden. Daarom is afgelopen week de keuze gemaakt om te stoppen. “Het is de afgelopen weken heel zwaar geweest.”

Achilles’29 blijft wel de afspraken nakomen en de ploeg maakt het seizoen af. “We gaan onze sportieve plicht tot de allerlaatste snik vervullen”, besluit Schefczyk.

Clubs die interesse hebben in speelsters van Achilles’29 kunnen zich melden bij de club zelf of bij trainer Jürgen Schefczyk.