Be Quick Z moet kampioenschap uitstellen na teleurstellend gelijkspel tegen VV Oeken

Zaterdag 13 april kon Be Quick Zaterdag haar tweede opeenvolgende kampioenschap behalen. Daartoe was winst op het bezoekende v.v. Oeken noodzakelijk. Het werd een ijskoude douch in winterse omstandigheden. Eindstand werd pas in de extra tijd bepaald 1-1.

De tegenstander wordt gecoacht door Stefan Jansen. Deze is weliswaar een volbloed-Be Quicker, maar gaf in de Stentor al aan dat Be Quick zeker kampioen wordt, maar niet tegen zijn team. Dat betekent dat Oeken zijn huid duur ging verkopen. Zo gezegd zo gedaan.

Tekst: Oeken

Oeken zorgde voor een verrassing in wat de kampioenswedstrijd van Be Quick had moeten worden. Want ook al leken de gastheren individueel meer kwaliteit te hebben, ze slaagden er na een vroege 1-0 niet meer in om een 90 minuten geconcentreerd spelend Oeken verder op achterstand te brengen. Zij misten teveel kansen, mede door goed keeperswerk van Niek Wösten en kregen het deksel op de neus toen Oeken in het slot alsnog 1-1 maakte. Voor Oeken weer een extra puntje voor de rechtstreekse handhaving in dit debuutjaar.

Op haar met blauw en wit versierde sportpark ging Be Quick furieus van start in wat dus hun kampioenswedstrijd moest gaan worden. Eén en ander was een week vervroegd doordat tegenstander Oeken de voorgaande week onverwacht van nummer twee Dieren had gewonnen. Er was een flink aantal supporters meegekomen om de mannen van Stefan Jansen bij dit, op voorhand, moeilijke klusje te steunen.

De druk van de thuisclub had al na tien minuten succes toen Oeken keeper Niek Wösten een inzet niet goed onder controle kon krijgen en de gastheren konden toeslaan (1-0). De Zutphenaren leken zo door te kunnen gaan, maar al snel bleek dat de doelman van Oeken ook in de wedstrijd groeide en een moeilijk te nemen hindernis werd. Daarbij bleven de gasten geconcentreerd binnen hun taken spelen en wisten zich zo gaande de eerste helft steeds vaker aan de Be Quick druk te ontworstelen. Tot volledig uitgevoerde aanvallen kwamen de voor de gelegenheid in het effen rood met wit gestoken zebra’s in de eerste helft echter nog niet. Be Quick schiep zich intussen de nodige kansen maar had daarbij het vizier niet echt op scherp staan, bovendien leek de harde wind in de rug eerder een nadeel dan een voordeel te zijn. Door met nog steeds maar een kleine achterstand van 1-0 de rust te bereiken, mocht Oeken blijven hopen op een beter resultaat.

De gasten begonnen de tweede helft met de wind in de rug wat brutaler en lieten zich steeds vaker in de richting van het Be Quick doel zien. De gastheren zelf kregen het daarbij steeds minder vaak voor elkaar om een aanval tussen de palen te beëindigen en was dat al zo dan deed de Oeken-doelman zijn werk met verve. Doordat de Be Quick-ers steeds meer met individuele acties hun doel nastreefden, was het voor Oeken vooral een kwestie van geconcentreerd en goed gecoordineerd blijven verdedigen en waar de kansen waren gelijk door te schakelen. Dat bleef het beeld tot de laatste tien minuten toen keeper Wösten nog een keer handelend op trad. Oeken wist daarop meer en meer het spel te verplaatsen en een verrassing hing in de lucht. En inderdaad in de slotminuten was het Jesse Heutink die aan de zijlijn halverwege de Be Quick helft een vrije trap mocht nemen. Hij bracht de bal in de Zutphense zestien en uiteindelijk was het Marco Heersema die de terugspringende bal netjes in het doel werkte (1-1). En die stand bleef zo, zodat Oeken weer een puntje bij kon schrijven om het doel van handhaving in dit eerste jaar derde klasse te bereiken. Voor Be Quick waren de druiven natuurlijk zuur, vooral in zo’n opgezette feestelijke ambiance, moest het feest nog even uitgesteld worden.

Opstelling: Niek Wösten, Jeroen van de Berg, Jan-Joost Heezen, Jesse Heutink, Nino Schoonman, Jelmar Schoonman, Thomas Huisman (65. Coen Hagedoorn), Erik-Jan Huisman, Daan Egbers (75. Tijs Hafkamp), Marco Heersema, Roel van Agtmaal.

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM

EEN FOTO UIT DEZE ALBUM KAN JE BESTELLEN VIA DEZE PAGINA

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA