DFS knokt zich naar punt in Barendrecht

In Barendrecht werd het eerste schot van de thuisploeg gekraakt waarna De Kler voor de bezoekers naast schoot. Vervolgens kon DFS, na een snelle omschakeling van de thuisploeg, de bal nog net voor de doellijn wegwerken waarna Raterink zijn kopbal in de Barendrechtse defensie gesmoord zag worden. Eindstand 1-1.

Na vierentwintig minuten kopte Kiriwenno de bal in waarna deze via twee tegenstanders voor de voeten van Arends verdween, die het laatste zetje kon geven, 0-1 Smitshoek kreeg in de slotfase een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker. Na twee kansen die voorlangs verdwenen scoorde de thuisploeg in de blessuretijd van de eerste helft via Deprez de gelijkmaker en ruststand van, 1-1

In de beginfase van de tweede helft schoot de thuisploeg een vrije trap naast en redde doelman Veeneman bekwaam een inzet van de gastheren. Even later kopte Kiriwenno over waarna beide ploegen de paal een doelpunt zagen voorkomen. Voor DFS schoot Raterink nog een keer naast de goal terwijl verdediger VanWalsem en doelman Veeneman met een prima ingrepen een achterstand voorkwamen. Uiteindelijk was de 1-1 eindstand een terechte afspiegeling van het spelbeeld.

 

Door deze puntendeling is DFS, in de strijd om het ontlopen van rechtstreekse degradatie, een punt uitgelopen op concurrent Nootdorp. Na afloop van de wedstrijd werd Joop Gall als interim-trainer voor de rest van het seizoen gepresenteerd.

 

Op zaterdag 20 april staat om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen Ter Leede op het programma. Op paasmaandag 22 april speelt DFS om 14:30 uur uit tegen Capelle.

DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Marijn de Kler, Marc Harlaux (64.Noë Bokila) , Lorenzo Davids, Luciën Dors, Jeffrey Arends, Remy Raterink, Zefanho Kiriwenno

Gele kaart Smitshoek: –

Gele kaart sv DFS: Rick van Walsem

Toeschouwers: 150

 

©Door Corné Meijering   Fotos: Maarten Omvlee