Jamal Ouassif schiet DTS Ede vanaf de stip naar zege op Scherpenzeel

DTS Ede wist vanmiddag ook de wedstrijd in en tegen Scherpenzeel winnend af te sluiten. Voetballend was er het overwicht, maar een raak geschoten penalty door Jamal Oaussif was er uiteindelijk voor nodig om het duel te beslissen. Eindstand 0-1.

Vanmiddag stond het lastige uitduel tegen Scherpenzeel op het programma. Het heen duel werd door DTS Ede destijds in Ede winnend afgesloten met 3-2, maar gemakkelijk ging dat niet.
DTS Ede was vanaf het begin de beter voetballende ploeg. Het combineerde gemakkelijker en drukte de thuisploeg terug op eigen helft, zonder echt gevaarlijk te worden. In de 23e minuut kwam captain Bram Holtman goed door over rechts en werd zijn voorzet door Jamal Ouassif over gekopt. In de 29e minuut was het Scherpenzeel wat er gevaarlijk uit kwam vanuit de omschakeling. Nehkomi Veldt schoot echter in kansrijke positie voorlangs.
Niet veel later werd een inzet van Joël van Wijk van de lijn weggetikt. Zo waren er over en weer enige gevaarlijke momenten. Op slag van rust was er weer een rush van BramHoltman langs de lijn, maar zijn pass werd door Jamal Ouassif in de handen van de keeper geschoten.
In de tweede helft kwam er wat meer vuur in de derby. Af en toe werd er stevig ingegrepen, maar de goed leidende referee kwam niet in moeilijkheden.
In de 51e minuut belandde een vrije trap van Haikaz Vervaart in de muur, waarop de thuisploeg er razendsnel uit kwam met veel man. In eerste instantie wist doelman Robin Franken redding te brengen en in de rebound was het Joël van Wijk die een goed geplaats schot nog voor de eigen doellijn uitverdedigde.
In de 56e minuut wist Jamal Ouassif bijna zijn kunststukje van de uitwedstrijd in Hierden te herhalen. Hij passeerde in de linkerhoek enige man en wist vanaf de zijlijn bijna raak te prikken. De bal ging nu echter rakelings voorlangs. DTS Ede leek even door te zetten in deze fase. In de 70e minuut was er een mooie combinatie waarbij Mohamed Laukili vrij werd gespeeld en er met een versnelling vandoor leek te gaan. Hij werd echter neergehaald binnen de zestien meter. De daarop volgende penalty werd door Jamal Ouassif binnen geschoten; 0-1. Scherpenzeel zette nog een slotoffensief in, waardoor zowel Jamal Oaussif als Mohamed Laukili nog enige malen op avontuur konden, maar gescoord werd er niet meer.
Daarmee heeft DTS Ede de derde positie op de ranglijst terug veroverd. Komend weekend speelt het in eigen huis tegen koploper NSC uit Nijkerk.
Scherpenzeel – DTS Ede 0-1 (0-0)
Doelpunten: 70. Jamal Ouassif 0-1
Gele kaarten: Michel Hol
Scherpenzeel:
Coen Uyterwaal, Jacco van den Brink, Bjorn Cuperus, Edwin Aben, Douwe Bult, Sven van der Harst, Nehkomi Veldt, Dittgher Aarsen, Rinke Rozema, Michel de Kruif, Tevfik Ceyar.
DTS Ede:
Robin Franken, Bram Holtman, Kevin Velthuizen (76. Michel Hol), Joël van Wijk, Jordi van Dalen, Jasper Verstraten, Haikaz Vervaart (78. Jesse Buikema), Jurriën van der Horst (70. Jeroen Cramer), Mohamed Laukili, Anouar Tmim, Jamal Ouassif.
Verslag: René Willemsen
Foto ‘s: www.fotostudio-albert 
Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA