Even voorstellen….. l Raphael Fratello 20 is klaar voor de volgende stap

Raphael Fratello is als klein jongetje bij sv TEC begonnen met voetbal, daar heeft hij de standaard jeugd elftallen doorlopen. In de C1 was er een gesprek geweest met de toenmalige scout van Vitesse en DFS, er was belangstelling voor de aanvaller.

Wie is Raphael?

“Om mezelf voor te stellen ik ben Raphael en ik ben 20 jaar en heb een italiaanse/nederlandse nationaliteit en als voetballer.”

Wat voor een speler ben je?

Ik ben ik snel en explosief. Technisch vaardig, kan op het middenveld goed controleren en kan ik voor een goede “aanvoer zorgen” . Als rechtsbuiten bezit ik een goed voorzet en is mijn snelheid een pre.

Wat moet beter?

 

Van mezelf weet ik, dat er nog heel veel groei in mij zit en ben heel leergierig.

 

Hoe was je periode bij TEC?

“Omdat er op dat moment gewerkt werd aan een jeugdopleiding bij TEC zelf, mijn ouders vonden,op dat moment een betere keuze voor mij. De jeugdopleiding werd opgezet door dhr Hanky Leatemia toen trainer TEC zo 1 en zijn assistent dhr Beyhan Konak, hierdoor ben ik als eerstejaars B speler gedebuteerd bij het toenmalige beloftentraject van sv TEC za1 op 15 jarige leeftijd. In eerste instantie als rechtsbuiten, daarna als mm.

Daardoor kreeg ik de mogelijkheid om in het seizoen 2015/2016 tweede divisie te gaan spelen bij Sv Houten jO19-1, hier heb ik als basisspeler cm/mm gevoetbald”.

Periode bij SV Houten.

“Seizoen 2016/2017 ondanks dat sv Houten graag wilde dat ik bleef, was dit ivm eerstejaar CIOS qua trainingstijden en reistraject voor mij onhaalbaar, aangezien ik afhankelijk was van het openbaar vervoer, heb ik toen voor een hoofdklasse o19-1 (al 2 jaar bezig waren met mij, om bij hun te komen spelen) helaas ben ik na een nare tackle enkele maanden uit de roulatie geweest,”

Hoe was je ervaring bij De Bataven?

“Seizoen 2017/2018 ik heb hier de stap gemaakt naar V.v. de bataven 1e hoofdklasser en in de belofte 023/2e elftal. Ik heb hier een super voor programma gehad en veel goals gemaakt. Daarna moest ik bij het 2e aansluiten en hier op dreef komen. Tot op heden haal ik het niveau met gemak en wil ik de stap omhoog maken. Ook moet ik hierbij stellen dat spelers van huidig 1 voorrang krijgen. Waardoor ik aan de kant ben geschoven voor andere spelers.”

Hoe ziet je voetbaltoekomst uit?

“Ben nu clubloos, uiteraard hoop ik op een club waar ik me voor een tijdje kan vestigen op een lekker voetbal niveau en waar ik me natuurlijk thuis kan voelen.Premies zijn geen must, maar wel een extra motivatie voor een keus”

©Door de redactie
Meer Gelderse talenten vind je hier