Koploper Nivo Sparta grijpt naast tweede periodetitel na remise bij hekkensluiter (Fotoreeks)

N.I.V.O.-Sparta heeft vandaag opnieuw dure punten verspeeld. Op bezoek bij hekkensluiter NOAD ’32 uit Wijk en Aalburg werd het 0-0. Door het gelijke spel ging de tweede periodetitel naar Papendrecht. Datzelfde Papendrecht heeft nu evenveel verliespunten als het team van Theo de Boon. Eindstand 0-0.

 

N.I.V.O.-Sparta wordt al het gehele seizoen geteisterd door blessures. Ook vandaag kon De Boon niet het beroep doen op zijn sterkste elf. Voorafgaand aan de wedstrijd werd al duidelijk dat Willem Looijen niet fit genoeg was om te starten. Tijdens de warming up moest ook Jordi Ruijsch afhaken en worden vervangen door de ook al niet volledige fitte Rewien Ramlal.

Vooraf had men misschien verwacht dat een wedstrijd tussen de nummer een tegen de hekkensluiter vooral een defensief spektakel zou worden. Niets bleek minder waar. NOAD ’32 had in de eerste helft bij vlagen het betere spel en zonder meer een aantal goede kansen om de score te openen. Zo schoot Bakkali een vrije trap op de lat. Aan de andere kant waren er kansen voor Schreuders, Ramlal en Nikbahkt om de score te openen. Dat gebeurde niet.

Ook in de tweede helft was er eenzelfde spelbeeld. Hoewel, na de wissel van Bakkali zakte NOAD ’32 steeds verder terug. N.I.V.O.-Sparta kon die verdedigende muur echter niet breken. Ook topscorer Frenk Schaap niet. De topscorer zag De Wit knap redding brengen. Daarmee bleef het in Wijk en Aalburg 0-0 en moest N.I.V.O.-Sparta de tweede periodetitel aan zich voorbij laten gaan.

N.I.V.O.-Sparta staat in de Tweede Klasse F nog altijd bovenaan en heeft alles in eigen hand. Te beginnen bij volgende week zaterdag wanneer het op bezoek gaat bij Pelikaan. Die ploeg won de eerste periodetitel maar staat inmiddels derde, op acht punten achterstand van N.I.V.O.-Sparta.

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM

 

Fotograaf: Marco Oomen

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA