Jong NEC koploper na winst op reserves FC Twente

Dankzij een zwaarbevochten overwinning op Jong FC Twente heeft Jong NEC de koppositie van de kampioenspoule voor reserveploegen veroverd. Op Sportpark De Eendracht werd het maandagavond na een interessant duel 1-0 voor de thuisploeg dankzij een late treffer van Morad El Haddouti.

In Nijmegen begonnen onder meer Frank Sturing, Niek Hoogveld, Paolo Sabak, Anass Achahbar en de kersverse Eerste Divisie-debutant Hicham Haouat in de basis tegen voormalig koploper Jong FC Twente waar doelman Nick Hengelman, de sterke Xandro Schenk en Mohamed Hamdaoui de bekendste namen waren.

Voor rust was Jong NEC enkele malen dichtbij de openingstreffer, na rust waren de bezoekers uit Enschede een paar keer zeer gevaarlijk maar doelman Job Schuurman hield zijn doel knap schoon. Dankzij de winnende treffer van El Haddouti staat Jong NEC nu met 11 punten uit zes duels bovenaan, Jong FC Twente volgt op een punt. Ook FC Emmen 2 (9 uit 5), Heracles 2 (9 uit 6) en ADO Den Haag 2 (8 uit 5) strijden nog op het kampioenschap dat recht geeft op een plek in de Derde Divisie.

NEC 2 hervat op dinsdag 9 april de competitie met een thuiswedstrijd tegen SC Heracles. In de andere poule verloor Achilles’29 2 het thuisduel met VVV/Helmond Sport 2 met 2-4.

Door onze redactie