Heukelum sta in de weg voor ambitieus Roda Boys (FOTOREEKS)

Voor de zoveelste keer in dit seizoen wist Roda Boys thuis de overwinning niet binnen te slepen. In een met name voor rust en het eerste kwartier na rust veel beter spelend Roda Boys kon de vele kansen die gecreëerd werden niet verzilveren. Na de gelijkmaker van Heukelum vis Tim Schwebke was eigenlijk de angel wel uit de aanval en kwamen er niet veel kansen meer. Eindstand 1-1.

Roda speelde veel beter dan de laatste wedstrijden te zien is geweest. Met name al die wedstrijden met een stormachtige wind kwamen heet veldspel niet ten goede. Sinds lange tijd maakte Sjors Maas zijn opwachting binnen de lijnen na een lange blessureperiode. Roda varieerde het spel via de opbouw vanuit het middenveld. Dat resulteerde in een 1 – 0 voorsprong toen Martijn de Wildt over de linkerkant aan Nils Loef de bal kon meegeven. Zijn voorzet bereikte Christian van Aalst die met behulp van een verdediger van Heukelum de 1 – 0 aan kon laten tekenen. Dat gaf de burger moed om nu eens niet op achterstand te komen en zo te proberen de score verder uit te bouwen.

Helaas bleef dat achterwege, terwijl er toch volop kansen werden voorbereid, maar het vizier stond niet op scherp of de doelman van Heukelum wist er op de een of andere manier weer een voet of been tussen te krijgen.

Met name het eerste kwartier kwamen er enkele dotten van kansen. Helaas gebeurde dus wat je zo vaak ziet in een wedstrijd. Als je de kansen niet benut, komt er altijd weer één of meerdere aan de andere kant. Uit de allereerste keer dat Heukelum bij Roda voor het doel verscheen was het Tim Schwebke, die de 1 – 1 binnen schoot.

Roda Boys zette nog wel aan om weer op voorsprong te kunnen komen, maar Heukelum gooide er fors de beuk in, hetgeen een karrenvracht aan gele kaarten opleverde. In de stand kwam geen verandering meer en zeer teleurgesteld kon de kleedkamer worden opgezocht.

Met nog 7 wedstrijden te geen, is Roda inmiddels afgezakt naar de 6de plaats op de ranglijst. Er zit duidelijk verbetering in het spel. Mocht Roda Boys nog aanspraak willen maken op een plaatsje voor de nacompetitie dan zullen er wedstrijden gewonnen moeten worden. De eerstvolgende tegenstander is Altena in de Nieuwendijk op zaterdag 6 april. In de thuiswedstrijd op zaterdag 15 december werd Roda Boys weg gecounterd en stond het na een half uur al met 0 – 3 achter. We hopen ook dat de blessureboeg tegen die tijd voor een groot gedeelte is leeggestroomd.

Fotograaf: Gerald van Zanten

KLIK HIER VOOR HET ALBUM