SCP gunt SC Millingen de overwinning

“Je kunt merken dat die lui vlakbij de grens wonen, op een vieze vuile Duitse manier pakken ze hier de punten”. Ja dat waren opmerkingen uit de monden van teleurgestelde SCP supporters na de nederlaag tegen SC Millingen. Of beide ploegen nu op een Nederlandse of Duitse wijze speelden, het was niet te ontdekken want er zat aan beide kanten geen enkele lijn in. Eindstand 1-2.

Het was meer spannend dan goed voetbal maar wel leuk om naar te kijken. Bram Slotboom stond in het begin in de schijnwerper. Eerst zag hij een kopbal gestuit door SCP keeper Degen en pal daarna bood hij SCP spits Joël Willemsen een fraaie kans. Millingen goalie Chiem Haukes liet zich echter niet passeren. Beide keepers verkeerden in een grote vorm vandaag. Haukes werkte een uithaal van Rik Baars tot corner terwijl SCP sluitpost Degen een prima genomen vrije trap van Niels Wingels met een mooie safe tegen hield. Ruststand 0-0.

 

Na de thee kwam al snel de 0-1 op het scorebord, Rick Wolsing zette voor, Maarten Smits kopte in en keeper Degen stompte weg maar richting Rik Vermeulen. Die liet zich het buitenkansje niet ontnemen. Millingen was in het tweede hoofdstuk de gevaarlijkste partij maar wist de bal niet in het vijandelijke net te krijgen. En dan valt een doelpunt altijd aan de andere kant. Rik Baars liet zijn specialiteit zien en gooide het leder richting penaltystip.

 

Daar stond William van den Akker klaar om keeper ChiemHaukes al koppend kansloos te laten: 1-1. De wedstrijd leek gespeeld maar er vielen nog twee grote kansen te bewonderen. De eerste was voor SCP goalgetter Willemsen maar ook nu liet Haukes zijn klasse zien. Het slotstuk was voor de bezoekers, Dirk Spann knalde een free-kick tegen de lat waarna de bal in de buurt van de 16 bleef. Een vrije trap van Rik Vermeulen kopte Bram Slotboom door naar Menno Houkes die de winnende treffer voor zijn rekening nam.

 

Opstelling SC MILLINGEN:

Chiem Haukes, Rick Wolsing (David Rüben), Randy Vermeulen (aanvoerder), Menno Houkes, Robin van der Hoeven, Niels Wingels, Bram Slotboom, Rik Vermeulen, Dirk Spann, Maarten Smits en Sam van der Velden,

 

Opstelling SCP:

Nicky Degen, Rico Kramer (Wessel Vissers) Dave van der Hoop, William van den Akker, Stijn den Biesen (Desmond Traa), Jowin Roos, Youp Oosterbroek, Menno Riupassa, Rik Baars (aanvoerder), Joel Willemsen en Eli Wuarbanara.

Verslaggever Hein van de Wal

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA