OWIOS wint en maakt het degradatiekandidaat ESC moeilijk

OWIOS heeft zaterdagmiddag 3 belangrijke punten toegevoegd aan haar totaal door ESC uit Elburg met 1-0 te verslaan.  OWIOS begon gehandicapt aan de wedstrijd. In elke linie ontbrak een belangrijke schakel.

Met een zeer jong elftal waarin de 17 jarig Robin Hop de plaats innam van de vorige week geblesseerd geraakte Hendri Nagelhout, en dit heel goed deed, hadden de Oldebroekers wel het betere van het spel maar kansen leverde dit aanvankelijk niet op.

 

Het duurde tot de 25e min tot OWIOS voor het eerst echt gevaarlijk door kwam. Eric van Haagen besloot een solo met een hard schot dat net naast ging.  In de 34e nam OWIOS dan toch de leiding, uit een scrimmage scoorde Corne Hamelink de 1-0

 

In de 2e helft bleef OWIOS het beste van het spel houden, ESC werkte hard maar kon niet gevaarlijk worden. Het wachten was op meerdere OWIOS doelpunten, kansen kwamen er wel, maar de nauwkeurigheid ontbrak.  In de slotfase schoot de ingevallen Levi Dickhof nog goed in maar doelman den Besten redde goed.

 

Drie belangrijke punten voor OWIOS, dat nu volgende week de inhaalwedstrijd tegen VVOP in Voorthuizen speelt en het de 2e periodetitel kan binnen halen. De aanvang is 15.00 uur.

 

 

Het verslag:  Jaap van Olst

 

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA