Hatto Heim en Olympia’28 is evenwicht (FOTOREEKS)

Een schot van Olympia ’28 werd nog knap gered door Twan van Rijssen op de doellijn. Even daarop volgde er nog een mooie aanval van sv Hatto-Heim. Gerben van der Worp ging goed door over rechts, zijn voorzet kwam in de voeten van Bram Neuteboom, maar helaas ging zijn schot hoog over. Eindstand 0-0.

IMG_0588
Uiteindelijk liet Marcel van Walderveen zijn elftal achterin één op één spelen en schoof Maurits van Olst door naar voren. Echt grote kansen waren er op het laatst niet meer voor beide ploegen en zo stond de eindstand op het scorebord 0-0. Gezien de gehele wedstrijd was sv Hatto-Heim de betere ploeg in de eerste helft en was Olympia ’28 dit in de tweede helft. Zaterdag spelen de geel/blauwen een thuiswedstrijd tegen BAS uit Biddinghuizen. Deze wedstrijd telt mee voor de 2e periode, waar BAS en sc Rouveen de beste papieren hebben, maar de bal is rond en er kan nog van alles gebeuren in de 3e klasse C.”
De beginstand was ook de eindstand: 0-0. Vandaag speelde sv Hatto-Heim zijn negentiende wedstrijd in het mooie Hasselt bij de plaatselijke Olympia ’28. De wedstrijd begon, net als bij alle andere wedstrijden, met één minuut stilte ter nagedachtenis van de trieste gebeurtenissen deze week in Utrecht. In het begin van de wedstrijd was het aftastend voetbal van beide kanten. Wat het meest opviel was dat de spelers alle kanten opvlogen of zelfs uitgleden door de conditie van het niet al te beste veld. Zelfs doelman Brian Mensink ging flink onderuit, gelukkig zonder gevolgen. Op het anders zo mooie veld, waar PEC Zwolle vaak zijn oefenwedstrijden speelde voor aanvang van het seizoen, was hier dus vandaag weinig van te merken.

IMG_0611
Op het anders zo mooie veld, waar PEC Zwolle vaak zijn oefenwedstrijden speelde voor aanvang van het seizoen, was hier dus vandaag weinig van te merken. Ik werd zelfs gewaarschuwd om maar niet achter de doelen langs te rijden met mijn scootmobiel, anders was de kans aanwezig dat ik er door de sleepdienst uitgetrokken moest worden. Maar goed weer terug naar de wedstrijd. Winand Meilink zorgde voor het eerste echte gevaar. Zijn corner werd strak voorgezet, maar helaas kon deze mooie bal niet afgemaakt worden. Olympia ’28 zijn eerste kans was voor Kevin Veger, maar zijn schot ging hard voorlangs. Een aanval daarop was het Erik van der Kolk, zijn harde schot werd knap gepakt door Brian Mensink. In de loop van de eerste helft waren er nog kansjes voor Bram Neuteboom en Joep van Apeldoorn, maar de preciessie ontbrak. Tweede helft een gretig Olympia ’28, Bertus Vinke kreeg het op z’n heupen, hij schudde zo eventjes drie spelers van zich af, maar werd uiteindelijk gestopt door Michel Koridon. Wesley Pesman en Jeffrey van de Belt probeerden het van afstand, maar de ballen vlogen over het doel van Brian. <a data-flickr-embed=”>Ik werd zelfs gewaarschuwd om maar niet achter de doelen langs te rijden met mijn scootmobiel, anders was de kans aanwezig dat ik er door de sleepdienst uitgetrokken moest worden. Maar goed weer terug naar de wedstrijd. Winand Meilink zorgde voor het eerste echte gevaar. Zijn corner werd strak voorgezet, maar helaas kon deze mooie bal niet afgemaakt worden. Olympia ’28 zijn eerste kans was voor Kevin Veger, maar zijn schot ging hard voorlangs. Een aanval daarop was het Erik van der Kolk, zijn harde schot werd knap gepakt door Brian Mensink. In de loop van de eerste helft waren er nog kansjes voor Bram Neuteboom en Joep van Apeldoorn, maar de preciessie ontbrak. Tweede helft een gretig Olympia ’28, Bertus Vinke kreeg het op z’n heupen, hij schudde zo eventjes drie spelers van zich af, maar werd uiteindelijk gestopt door Michel Koridon. Wesley Pesman en Jeffrey van de Belt probeerden het van afstand, maar de ballen vlogen over het doel van Brian. Een schot van Olympia ’28 werd nog knap gered door Twan van Rijssen op de doellijn. Even daarop volgde er nog een mooie aanval van sv Hatto-Heim. Gerben van der Worp ging goed door over rechts, zijn voorzet kwam in de voeten van Bram Neuteboom, maar helaas ging zijn schot hoog over. Uiteindelijk liet Marcel van Walderveen zijn elftal achterin één op één spelen en schoof Maurits van Olst door naar voren. Echt grote kansen waren er op het laatst niet meer voor beide ploegen en zo stond de eindstand op het scorebord 0-0. Gezien de gehele wedstrijd was sv Hatto-Heim de betere ploeg in de eerste helft en was Olympia ’28 dit in de tweede helft. Zaterdag spelen de geel/blauwen een thuiswedstrijd tegen BAS uit Biddinghuizen.

Door: Gradus Dijkman

Meer foto’s op de volgende pagina