Geen stunt van WNC bij koploper Sportlust’46(Fotoreeks)

Woerden – Sportlust ’46 was vastberaden om zich te herstellen van het gelijke spel van vorige week tegen VVGZ. WNC werd met 2-0 huiswaarts gezonden en de ploeg van Patrick Loenen behoudt de voorsprong van vijf punten op naaste achtervolger Sliedrecht.

 

Tekst: Website Sportlust

Vorige week was het spelpeil van Sportlust ’46 ondermaats. Zaterdagmiddag was trainer Patrick Loenen al meer te spreken over het niveau van zijn ploeg. Voor de kleedkamers bracht hij niet voor niets zijn oprechte complimenten over aan de nieuwe eerste doelman Fabian van Jaarsveld die zaterdagmiddag de voorkeur kreeg boven Michael de Leeuw. Van Jaarsveld zelf zocht de kleedkamer op waar hij zich onderdompelde in het feestgedruis.

“Vorige week was het natuurlijk een verschrikking. Echt niet om aan te zien. Als ik dan zie wat de ploeg zaterdagmiddag heeft geleverd kan ik alleen maar tevreden zijn. De agressie was vanaf minuut een aanwezig, wonnen ook de tweede ballen en lieten dus zien over de juiste instelling te beschikken”, was Loenen content. ,,Al met al is dit een dik verdiende overwinning.”

Logischerwijs kan de druk niet een volledige wedstrijd worden volgehouden. ,,Soms ging het dan ook wat moeizamer, maar echt in de problemen zijn we niet gekomen.” Fabian van Jaarsveld kon in de beginfase van het duel ook laten zien hij nu op doel staat. Met twee katachtige reflexen keerde hij tot tweemaal toe een Waardenburgse inzet.

“Over vandaag ben ik zeker tevreden. Niet alleen met het resultaat, maar ook met de instelling. Wanneer we dit nog zeven wedstrijden opbrengen, dan geloof ik niet dat we nog veel wedstrijden gaan verliezen. Toch, als we spelen zoals vorige week dan wordt iedere wedstrijd moeilijk.” Een treffer in de beginfase van Robin Demeijer brak de ban, terwijl in het slot van de wedstrijd Remco de Weerd voor de tweede treffer zorgde. Een overwinning die prettig aanvoelt. ,,Voor je gevoel zat er toch wat druk op”, wist Loenen.

Volgende week speelt Sportlust ’46 geen competitie, maar zal het proberen om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. De ploeg zal dan op bezoek gaan bij vierdeklasser FC Oegstgeest. ,,Deze loting was wel het gunstigste inderdaad. Of je had thuis moeten loten.” Echter, van onderschatting mag geen sprake zijn. ,,Wij willen een ronde verder komen.”

 

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM

Fotograaf: Joost van Mourik

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA