Voorbeschouwing Ι De Derby van OWIOS tegen ESC

OWIOS speelt zaterdag op het eigen sportpark Bovenmolen de derby tegen ESC. De wedstrijd begint om 17.00 uur en staat onder leiding van de heer W. Rutgers.

Op sportpark Bovenmolen staat er weer een derby op het programma: OWIOS tegen de Elburger Sportclub. In de historie hebben beide ploegen vaak tegen elkaar gestreden. Na drie jaar in de derde klasse is ESC weer terug. ESC heeft het echter moeilijk in de 2e klasse. OWIOS speelt qua resultaat wisselvallig. Drie jaar geleden eindigde de competitiewedstrijd op sportpark Bovenmolen in 1-1. De wedstrijd in Elburg afgelopen januari eindige in een 4-2 overwinning voor OWIOS. In een attractieve wedstrijd was de ruststand 1-1, maar na rust trok OWIOS de wedstrijd naar zich toe.

 

Elburger SC staat op de laatste plaats na de rentree in de 2e klasse. Een van tevoren verwacht moeizaam jaar werd nog moeizamer door het stoppen van drie basisspelers net na de winterstop. Maar de jonge equipe verweert zich echter kranig in de 2e klasse. ESC staat op de 14e plaats met 13 punten en met drie punten achterstand op VVOP, dat voorlaatste staat. In 6 wedstrijden na de winterstop pakte ESC 2 punten door gelijke spelen tegen FC Horst en VVOP. Vorige week werd er van koploper Unicum verloren met 3-1.

 

OWIOS  had net voor en na de winterstop de smaak goed te pakken. Maar de laatste twee wedstrijden tegen de koplopers Unicum en Woudenberg werden verloren en hierdoor zakte OWIOS ineens naar de 11 plaats. Tegen Unicum werd er net verloren met 1-0 door een doelpunt van Toet. Tegen Woudenberg zag het met de rust nog goed uit met een 0-0 ruststand. Maar in drie minuten vlak na rust incasseerde OWIOS drie doelpunten en gaf hiermee de wedstrijd uit handen en verloor uiteindelijk met 6-0.

 

Voor beide ploegen dus zaak om te winnen. ESC zal strijden om rechtstreekse degradatie af te wenden. OWIOS zal willen winnen om zeker weg te blijven uit de onderste regionen. We hopen op net zo’n attractieve wedstrijd als de eerste wedstrijd tussen beide ploegen en dan is het publiek de grote winnaar.

 

 

Door: vv Owios