TEC verrassend onderuit in Tiel tegen Hercules

 Het motiveerde Hercules om nog een stapje extra te zetten en de prima arbitrage boog niet voor het verbale geweld.

Wat waren ze er ziek van in Tiel  TEC, dat zo graag terug wil naar de tweede divisie, kon geen moment de titelaspiraties waarmaken tegen Hercules. Een dag eerder zag TEC dat koploper Jong Volendam verloor van UNA, waardoor TEC de leiding kon nemen in de derde divisie. Maar de Tielse club, die al jaren veel geld pompt in zijn eerste elftal en zelfs droomt van betaald voetbal in De Betuwe, maakte zondag vooral indruk door het onophoudelijke gemekker tegen de arbitrage. Het gemopper en ordinaire gescheld van de spelers en supporters van TEC richting scheidsrechter Luuk Timmer, hadden een averechts effect.
Hercules begon uitstekend aan de wedstrijd. Het was fel in de duels en durfde meteen de tegenstander op eigen helft terug te dringen. Steff van Rooijen en Kees van Buuren schoten op het doel van de Tielenaren, maar het bleef 0-0. In de 23ste minuut werd het overwicht van Hercules beloond. Uit een corner tikte de goed spelende Tiijani Nosli de 0-1 binnen.
De thuisploeg ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en was daar dichtbij, maar een inzet van Robby Holder belandde in de handen van doelman Fons Mulder en kort daarna hadden we geluk toen een kopbal van Thomas Horsten op de paal belandde. Heel TEC en aanhang claimde een strafschop bij een overtreding dicht bij de zestien meter, maar scheidsrechter Timmer besliste anders.
De rapen waren helemaal gaar in Tiel toen de jonge arbiter de bal op de stip legde nadat TiijaniNosli naar de grond ging in het strafschopgebied. Nosli werd geraakt. Sommige scheidsrechters leggen zo’n bal op de stip, anderen niet. Timmer dus wel en Jeffrey Vlug mocht aanleggen van elf meter. Zijn schot werd gepareerd door de Tielse doelman, maar in de rebound werd Kees van Buuren meteen weer neergelegd door de keeper, waardoor scheidsrechter Timmer de bal opnieuw op de stip legde. Heel Tiel ontplofte en de meest verschrikkelijke ziektes klonken vanaf de zijlijn richting arbitrage. Vlug hield het hoofd koel en schoot de bal nu snoeihard binnen.
De ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-2 stand.
Na rust zette TEC, zoals te verwachten was, een tandje bij. Maar echte kansen kwamen er niet. TEC-spits Serhat Koc, een van de betere aanvallers van het amateurvoetbal, had zichzelf door zijn gemekker op de arbitrage al uit de wedstrijd gevoetbald. TEC kreeg in de tweede helft een paar vrije trappen dichtbij het doel van Hercules, maar doelman Mulder en de defensie stonden als een huis. Bij de thuisploeg zakte de moed in de schoenen, naarmate de tweede helft zich voortsleepte.
Hercules kreeg ruimte doordat TEC meer risico nam, maar speelde het niet slim uit. Daardoor bleef het lang een wedstrijd. Waar Hercules in andere wedstrijden bij een voorsprong nogal eens achteruit gaat lopen, daar bleef het nu juist steeds zoveel mogelijk druk naar voren zetten. Dave Hensbergen, Nathan Bijl, Matthijs Blijham,  tja wie eigenlijk niet; ze speelden allemaal een fantastische wedstrijd. Dat de 0-3 er niet inging, terwijl daar in het laatste kwartier best kansen voor waren, was niet meer van belang.
Hercules deed prima zaken in Tiel en kan, als het deze vorm en beleving vasthoudt, weer voorzichtig naar boven kijken.
Al staan de clubs in het rechter rijtje nog erg dicht bij elkaar. Volgende week is HSC’21 op Voordorp de tegenstander. Een club die twee punten meer heeft, maar ook twee wedstrijden meer speelde.
KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM.
Fotograaf:  Gerald van Zanten
Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA