VIOD maakt pas in tweede helft het verschil en wint met 5-1

VIOD heeft vanmiddag pas na rust afstand kunnen nemen van tegenstander Eendracht`30, dat na tien minuten met een man minder kwam te staan. Scheidsrechter Mark Pelgrim zag de elleboogstoot van Eendracht`30 aanvaller Carlito de Zeeuw op VIOD-verdediger Julian Bril niet over het hoofd en trok de rode kaart.

Net daarvoor was VIOD door een fraai kopdoelpunt van Victor Steinhauer op voorsprong gekomen en leek na de veldverwijzing op een eenvoudige middag af te gaan. Het tegendeel was waar, want de thuisclub was voor rust, ondanks het ondertal, heer en meester en kwam door Freek Kornelis geheel verdiend op gelijke hoogte.

 

In de tweede helft kwam VIOD met fraai aanvallend voetbal wel tot scoren en won met ruime cijfers. Na een ongelukkige botsing in de 90ste minuut tussen Eendracht-doelman Bas Schoolmeesters (zware hersenschudding en gebroken ribben) en zijn verdediger Joop van der Valk (lichte hersenschudding) floot scheidsrechter Mark Polman begrijpelijke wijs direct voor het einde.

VIOD startte voortvarend. Er waren nog geen vijf minuten gespeeld en het team van trainer Jan Lorsé kwam op een 0-1 voorsprong. Aanvaller Victor Steinhauer kopte de corner van aanvoerder Marten van Delden onhoudbaar tegen de touwen. Hierna volgde een vervelend incident nabij de middenlijn. Plotsklaps lag VIOD-verdediger Julian Bril op de grond. Clubtopscorer Carlito de Zeeuw van de thuisclub had hem een flinke elleboogstoot op zijn voorhoofd uitgedeeld en Bril lag strak onderuit.

 

Scheidsrechter Mark Pelgrim uit Klarenbeek had van dichtbij dit voorval gezien en trok onberispelijk de rode kaart. Toch liet de thuisclub zich niet van de wijs brengen en liet door inzet en strijd zien niet de mindere te zijn en trok door een doelpunt van verdediger Freek Kornelis de stand weer gelijk (1-1). VIOD is gewaarschuwd, want ondanks het ondertal van de thuisclub, had Eendracht voor rust het betere van het spel en met enig fortuin had de thuisclub met een voorsprong kunnen gaan rusten. Zover kwam het niet, mede door goed optreden van VIOD-doelman Willem Thijssen.

In de kleedkamer van VIOD zal het in de rust beslist niet stil zijn geweest en heeft trainer Lorsé zijn manschappen flink wakker geschuwd. Zijn woorden zijn niet aan dovemans oren besteed geweest, want na een mooie aanval zette Jorn Eijkelkamp in de 52e minuut VIOD weer op voorsprong. Een voorzet op maat van vleugelverdediger Jos Klein Bleumink werd door Eijkelkamp op een wonderbaarlijke wijze binnengekopt (1-2). Na deze treffer zocht VIOD de rust in haar spel, controleerde de wedstrijd en ging op zoek naar de derde treffer.

 

VIOD krijgt steeds meer ruimte en de scoringskansen om de wedstrijd op slot te gooien stapelen zich op. In de 66ste minuut is het dan ook raak. Lex Overbeek neemt de bal op de pantoffel, die in het doel verdwijnt (1-3). Nadat VIOD-keeper Willem Thijssen met kunst en vliegwerk een tegentreffer weet te voorkomen, valt in de tegen aanval de 4-1. Het is aanvaller Dion Teloh die vandaag ook zijn doelpuntje mee pakt en laat de Eendracht-doelman met een bekeken schuiver kansloos. De bal gaat onder keeper Bas Schoolmeesters het doel in.

Voor trainer Lorsé het moment om een drietal verse spelers in het veld te brengen. Ryan Chevalking vervangt Jos Klein Bleumink, die licht geblesseerd naar de kant moest na een aanslag op zijn benen. Joppe Derksen vervangt de moegestreden spelverdeler Lex Overbeek en Bart Grondman lost Jorn Eijkelkamp af, die ongetwijfeld zowel verdedigend als aanvallend vanmiddag de meeste meters heeft gemaakt. Victor Steinhauer is acht minuten voor tijd de maker van de 5-1, zijn tweede treffer van vandaag. Tot zijn grote ergernis was even daarvoor een fantastisch mooi doelpunt van hem, misschien ten onrechte, afgekeurd. Maar hij haalt een paar minuten later toch zijn gram door een corner van Marten van Delden binnen te koppen.

Een overtuigende zege van VIOD, dat door deze overwinning enkele plaatsen stijgt op de ranglijst. Volgende week wacht in eigen huis de wedstrijd tegen AZC uit Zutphen.

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA

De tekst: vv VIOD