Koploper N.I.V.O.-Sparta verliest twee punten bij Brederodes

N.I.V.O.-Sparta heeft het de laatste jaren vaak lastig tegen Brederodes uit Vianen. Het scenario was vandaag gelijk met vorig seizoen waarbij de wedstrijd in Vianen eindigde in 2-2 na aanvankelijk een 0-2 voorsprong voor N.I.V.O.-Sparta.

Trainer Theo de Boon moest het vandaag doen zonder goalgetter met vier doelpunten van vorige week, Daan Schreuders, die geveld was door ziekte. In zijn plaats mocht Daniël Goncalves debuteren in de basis op de linkerflank.

N.I.V.O.-Sparta startte veelbelovend de wedstrijd en wist al na 8 minuten de 0-1 te noteren nadat een vrije trap van Frenk Schaap via de rebound hard werd ingeschoten door Mohammed Nikbakht. In de eerste 20 minuten was N.I.V.O.-Sparta heer en meester en had de teller misschien wel op 0-3 moeten staan. Grote kansen waren er o.a. van Willem Looijen waarbij de bal het net achter keeper Bastian Spriel helaas niet wist te vinden.

Uiteindelijk na ongeveer 30 minuten kreeg N.I.V.O.-Sparta loon na hard werken nadat scheidsrechter Labeur floot voor een overtreding in de 16 meter op Nikbakht en dus niet anders kon dan de bal op de penaltystip te leggen. Frenk Schaap verzilverde de penalty ook al wist keeper Spriel de bal nog te toucheren. 0-2 was tevens een verdiende ruststand waarbij in de gehele 1ste helft Brederodes geen serieus gevaar was voor het doel van keeper Rob Goesten.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Nu was het Brederodes dat op pure wilskracht de wedstrijd dicteerde en N.I.V.O.-Sparta meer en meer terugdrong op eigen helft. Theo de Boon besloot na ongeveer een kwartier spelen een tactische wissel toe te passen waarbij Daniël Goncalves, die een goede eerste helft had gevoetbald, gewisseld werd voor Roan van der Zalm.

Slordigheden in de opbouw bij N.I.V.O.-Sparta hielp Brederodes verder in de wedstrijd en resulteerde in de aansluitingstreffer. Een goede voorzet vanaf de linkerflank werd eenvoudig ingekopt bij de 2de paal (1-2). Minder dan 5 minuten later was er een zeer grote kans voor Willem Looijen waarbij de bal net voor het doel langs over de achterlijn ging.

Uiteindelijk moest N.I.V.O.-Sparta toch de gelijkmaker incasseren waarbij uit een corner opnieuw bij de 2de paal werd ingekopt (2-2). In het slotoffensief mocht ook JO19-1 speler Ties van der Aa zijn opwachting maken. De snelle buitenspeler had ook niet het geluk aan zijn zijde toen keeper Spriel een lichte overtreding maakte op van der Aa in de 16 meter. Scheidsrechter Labeur, die verder een prima wedstrijd floot, vond de overtreding niet voldoende om de bal op de stip te leggen.

In de ranglijst staat N.I.V.O.-Sparta nu op 2 punten voorsprong op directe tegenstander Papendrecht met beiden 18 wedstrijden gespeeld. N.I.V.O.-Sparta heeft dus alles nog in eigen hand waarbij de wedstrijd tegen Papendrecht pas op 11 mei gespeeld gaat worden.

Vandaag was het de wedstrijd tegen de nummer 12; Brederodes, volgende week zaterdag de wedstrijd tegen de nummer 11; vv Tricht. We zijn dus gewaarschuwd!

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM
De tekst: N.I.V.O Sparta
Fotograaf:  M. Oomen
Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA