Hierden vergeet te winnen bij laagvlieger Enter Vooruit

Zonder de geblesseerden Haddadi en Klaassen begon Hierden aan het duel in Enter tegen Enter Vooruit 1. Eindstand 1-1.


Direct in de beginfase kreeg Hierden al wat mogelijkheden; Denzel gaf een mooie pass op Bock en zijn inzet werd tot corner verwerkt, waaruit Denzel weer inschoot, hetgeen weer een corner opleverde; maar Enter bleef overeind.
In de 4e minuut kreeg Bock mooie kans, vrij voor doelman Teun Nijhof, maar deze greep vakkundig in. Ook Enter liet van zich spreken; in de 7e minuut kon Mijnheer nog net terugspelen op doelman Grootkarzijn, waarbij Henri Knol zijn terugspeelbal bijna wist te onderscheppen en vlak daarna was het Jesse Pultrum die Grootkarzijn
in actie dwong tot het wegtikken van zijn schot.

Maar in het eerste kwartier was Hierden de bovenliggende partij; eerst was het Mijnheer die Bock weer netjes bediende en daarna was het Jansen, uit een vrije trap, die Akachar op doel liet schieten, maar dit werd uit de doelmond weggewerkt.

Toch moest Hierden oppassen op de counters van Enter, zoals in de 20e minuut toen Knol vrij voor Grootkarzijn verscheen, welke attent optrad. Vlak daarna moest hij ook handelend optreden, op een schot van Pultrum uit een voorzet van Ron Smit.

Uit één van deze spaarzame kansen, wist Enter Vooruit toch het openingsdoelpunt te scoren, door een schot van afstand van Jesse Pultrum: 1-0. Enter werd nu wat feller, hetgeen resulteerde in wat corners; aan de andere kant brak op links Akachar door, maar zijn voorzet werd gemist door Cloteda en Beelen.

Hierden hield het hoofd koel, ondanks de druk van Enter en wist zelfs de gelijkmaker te scoren in de 38e minuut, via Jeroen Spoelstra die een voorzet van Akachar, strak in schoot : 1-1. Twee minuten later verloor Brockhoff de bal aan Knol, maar zijn schot ging net naast; vlak voor rust zag Cloteda zijn voorzet op Spoelstra nog in handen van doelman Nijhof verdwijnen.

De rust brak aan met een 1-1 en gezien de mogelijkheden voor beide partijen, konden zij er beiden tevreden mee zijn. Na de rust, een aanvallend Hierden, met enkele schoten op doel; in de 54e minuut een mooie aanvalsopzet tussen Jansen en Bock, welke helaas geen spelers bereikte in de 16.

Hierden was nu de betere ploeg en forceerde enkele corners en vrije trappen;  toch geen resultaat. Pas in de 57e minuut kwam Enter in tweede helft pas toe aan de eerste aanval.
In de 67e minuut een schitterende aanval tussen Jansen Bock en Akachar die zijn schot geblokt zag worden.

Vlak daarna schoot Denzel, de vrije trap van Jansen, in het zijnet. Het was wachten op het doelpunt van Hierden; Beelen was er dichtbij in de 73e minuut toen hij vrijstaand,na voorgeven van Akachar, net naast schoot. In het laatste kwartier liepen Mulder,Boonen en Boutachkourt al een poosje “warm”, maar alleen laatstgenoemde kwam pas in de 87e minuut binnen de lijnen voor de licht geblesseerde Bock. Maar ook daarna werd er niet meer gescoord en deed Hierden met dit gelijke spel zich tot wat te kort, want gezien een sterke tweede helft, had het meer verdiend.

 

Het verslag: Bert Monster