Nabeschouwing Ι Nunspeet verliest belangrijke punten tegen SDV Barneveld (Samenvatting)

SDVB heeft Nunspeet verder in de degradatie zorgen gedrukt. De eerste helft was niks. Nunspeet wist met de wind in de rug Barneveld wel achteruit te drukken, maar dwong daar verder niets af. De tweede helft was een galavoorstelling van SDVB. Met 4-1  haalden de Barnevelders nog lang niet het onderste uit de kan.

In de warming up bleek Kevin Ooms toch niet te kunnen starten. Eliza Abraham was donderdag op de training al afgehaakt. Johan de Man had dus last minute nog de uitdaging een gesloten defensie te formeren. Dat lukte: “We hebben nog best een brede selectie.”, aldus de trainer. Er waren basisplaatsen voor Jeff van der Bult, Milan van Elten en Maarten Hofland. Deze verdediging weerstond, onder leiding van aanvoerder Niels Vlugt, de aanvalsdrift van Nunspeet. “De eerste helft was om te huilen van onze kant. We lieten ons achteruit drukken en dat is niet onze sterkste kracht.”, aldus de Man.

 

Nunspeet trainer Freddy Smit zag zijn ploeg wel veel druk zetten, met de wind in de rug, maar: “Het lukte, maar niet dat we daar veel kansen uit creëerden.” De tweede helft werd een heel ander potje. “Als je de aftrap ziet, we hadden gewoon na tien seconden al achter kunnen staan. Onze aanvoerder had zomaar een tweede gele kaart kunnen pakken en een strafschop tegen kunnen krijgen. Daar werd helaas de toon gezet voor de tweede helft.” Nunspeet kon, mede door de wind, geen druk meer zetten en SDVB brak los. Na 4 minuten lag de 1-0 in het net.

Man of the Match Niels Vlugt mocht vanaf de eigen zestien ongehinderd optrekken tot bijna de andere zestien. Hij gaf de bal tenslotte aan Onur Tekay, die zich vrij speelde en door de benen van een tegenstander precies in de korte hoek prikte. Even later knalde Ricardo Mengerink een vrije trap loeihard in de touwen. En weer twee minuten later blunderde Nunspeet twee keer achter elkaar. Eerst onderschepte Mengerink een opbouw en schakelde razendsnel om. Hij plaatste de bal diep, te diep zo leek het, maar vervolgens ging de keeper in de fout. Hij wilde de bal wegtrappen, maar daar zat Rick Degenaar met een voetje tussen. De 3-0 scoren was voor de trefzekere spits vervolgens een eitje. In feite was binnen een kwartier de wedstrijd gespeeld.

Nunspeet was geknakt en rijp voor een ware afslachting. Dat Marnix Tissingh nog tegen scoorde, was onnodig, aldus Johan de Man. Er volgde een galavoorstelling, waarin slechts één keer gescoord werd. Dat was dan ook een beauty. Nunspeet probeerde uit te verdedigen, maar werd nerveus. SDVB ging massaal afjagen, wat Ricardo Mengerink uiteindelijk balbezit opleverde. Hij zette Rick Degenaar aan het werk. Die kwam oog in oog te staan met de keeper en scoorde met een prachtig lobje. Rico Kuijt scoorde ook nog, maar deze treffer kon geen genade vinden in de ogen van de grensrechter. Hij vlagde voor buitenspel.

 

“Barneveld heeft dan ook terecht gewonnen.”, constateerde Nunspeet trainer Freddy Smit. “Ik moet de jongens een compliment geven. We dwongen Nunspeet tot fouten, omdat we zoveel druk zetten.” Door deze overwinning en de overige uitslagen, (geen van de concurrenten won), stijgt SDVB met stip naar de vierde plaats en komt de begeerde derde plaats, op een puntje, heel nadrukkelijk in zicht. Met de derby van volgende week in Scherpenzeel in het verschiet, is dat een mooi vooruitzicht.

Publiek: 200
Scheidsrechter: J. van Dijk uit Dronten met de onafhankelijke assistenten van Es en van Leeuwen
Geel SDVB: geen

Doelpunten:
49. 1-0 Onur Tekay
56. 2-0 Ricardo Mengerink
58. 3-0 Rick Degenaar
64. 3-1 Marnix Tissingh
72. 4-1 Rick Degenaar

Opstelling: Jeroen van Binsbergen (k), Jeff van der Bult, Milan van Elten, Ricardo Mengerink, Onur Tekay (84. Rik Huijser), Rico Kuijt, Niels Vlugt, Rick Degenaar, Jos van Roekel (84. Martijn van de Streek), Lesley de Vette, Maarten Hofland

Door: sdvb

Video : vv Nunspeet

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA