VSCO’61 pakt winst op ESC in matige wedstrijd

Elburger Sportclub heeft op sportpark De Heughte nauwelijks een vuist kunnen maken tegen VSCO ’61 en ging tenslotte met 2-0. Door deze  overwinning, de eerste na vijf wedstrijden,  zijn de geel-zwarten  voorlopig in rustiger vaarwater gekomen. Eindstand 2 – 0.

 

 

 

 

 

 

Voor de hekkensluiter in de 2e klasse G  blijft de situatie echter  onverminderd  zorgelijk. De wind speelde,  zeker in de eerste helft,  beide ploegen behoorlijk parten en aangezien in dergelijke streekontmoetingen doorgaans toch al zelden een hoog niveau wordt bereikt, maakte deze editie hier geen uitzondering op.  Ook doelrijpe kansen deden zich  nauwelijks voor.

De jeugdige Elburger-formatie moest zich hoofdzakelijk tot verdedigen beperken, terwijl men in aanvallend opzicht de thuisclub vrijwel nooit in grote problemen wist te brengen.  Na ruim tien minuten spelen  kwam VSCO onverwachts aan de leiding doordat een vrije trap van Thomas van de Kolk vanaf de linkerzijde door alles en iedereen werd gemist en de bal langs doelman Kevin Struik in de benedenhoek verdween. Na bijna een half uur spelen vergrootte de thuisclub bijna de voorsprong.

Een afstandsschot van dezelfde speler leek via de onderkant van de lat en de rug van Struik en de paal in het doel te belanden, maar de Elburger-doelman doel wist  op het nippertje erger te voorkomen. In de tweede helft vormde een afstandsschot van Mathijs Frik, die door doelman Arjan ten Klooster tot hoekschop werd verwerkt, één van de weinige wapenfeiten van de Elburgers. De blauw-witten mochten vervolgens nog steeds blijven hopen op een positief resultaat.

Nadat door toedoen van de actieve Van de Kolk de score al bijna was verdubbeld, schoot de geheel vrijstaande Dominique van de Grift  ongeveer tien minuten voor tijd  zijn ploeg naar een 2-0 zege en verdween  hierdoor dit laatste restje hoop alsnog  als sneeuw voor de zon.

Het verslag :  Leo Ruyter

***************************************************

VSCO’61 pakt winst in derby tegen ESC

Goed is de wedstrijd tussen VSCO’61 en ESC allerminst. Het is van beide kanten zeer matig. Toch weet VSCO’61 met 2-0 te winnen en dat is zonder meer verdiend.

De harde wind in de eerste helft speelt zeker een rol van betekenis. Maar ook het gebrek aan wedstrijdritme van een aantal spelers aan de kant van VSCO’61.  ESC trekt zich massaal terug op eigen helft en laat VSCO’61 het spel maken. Daar heeft VSCO’61 het moeilijk mee en tot kansen komt het dan ook niet.

Een meevaller is de treffer van Thomas van de Kolk in de 12e minuut. Een vrije trap bijna op de zijlijn aan de linkerkant wordt door hem  ingebracht. De bal wordt door iedereen gemist en verdwijnt bij de tweede paal in het doel (1-0).

VSCO’61 vergroot in de 27e minuut bijna de voorsprong. Van ruim buiten het zestienmetergebied schiet Thomas van de Kolk hard in. De bal belandt op de onderkant lat en via de rug van doelman Kevin Struik komt de bal op de paal.

De enige mogelijkheid voor ESC komt van een vrije trap van Mathijs Frix in de 55e minuut. Van een meter of dertig knalt Frix de bal op het doel waar doelman Arjan ten Klooster de bal tot corner verwerkt. In de 68e minuut is VSCO’61 dichtbij een treffer. Na een mooie actie van Thomas van de Kolk op de achterlijn brengt hij de bal voor, maar deze gaat aan iedereen voorbij.

In de 81e minuut beslist Dominique van de Grift de wedstrijd. Een voorzet van Henk Elskamp kan hij geheel vrijstaand onder controle brengen en laat doelman Struik kansloos op zijn schot (2-0). Een belangrijke overwinning voor VSCO’61 dat eindelijk na lange tijd weer bijna compleet is. Volgende week gaat VSCO’61 op bezoek bij Lunteren dat een punt meer heeft dan De kanaries.

De tekst  en foto: Bert Schipper

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA