3A l vv Oeken buigt achterstand om tegen ESA (1-1)

In een levendig thuisduel met subtopper ESA uit Arnhem heeft Oeken een vroege achterstand uiteindelijk weten te neutraliseren. Hoewel de gasten, vooral de eerste helft de betere leken, was er niets aan gestolen. Daarin hadden de gebroeders Schoon- en Huisman weer een belangrijk aandeel, zowel verdedigend als opbouwend.

Dat er nog steeds een aantal schorsingen, vakanties en blessures op de achtergrond speelden, was in tegenstelling tot het wat teleurstellende duel van vorige week minder zichtbaar.

Van meet af aan stond Oeken aardig georganiseerd en met een scherpe instelling op het veld. De gasten leken gevaarlijker, vooral met snelle individuele acties, maar dat leidde niet tot veel echte kansen. De zebra’s konden zich regelmatig aan de druk ontworstelen, maar ook de blauwwitte voorhoede kwam eerst niet tot uitgespeelde aanvallen.

Toen na 25 minuten een laag afstandsschot van ESA wat ongehinderd in de zestien doorgetikt kon worden richting net (0-1) leek dat even een flinke tegenvaller. Maar Oeken toonde karakter en bleef duidelijk op de been.

In de tweede helft werd dat beeld alleen maar versterkt en kwamen de gastheren steeds vaker voor het vijandelijke doel. Hoewel de gasten bleven proberen hun voorsprong uit te bouwen was het een meer gelijk opgaand duel geworden met echter weinig echte kansen aan beide kanten. Maar de niet aflatende inzet van Oeken werd vlak voor tijd toch nog beloond toen één van de personificaties daar van, middenvelder Thomas Huisman, in een onoverzichtelijke situatie in de ESA zestien goed scherp bleef en de bal resoluut tegen het net plaatste (1-1). Voor de gasten waren uiteraard de druiven zuur, maar met elkaar was het een verdiend (bonus-)punt voor Oeken. Hiermee komt de teller op 20 uit 15 waardoor Oeken verdienstelijk op de 6e plaats in het linker rijtje blijft bivakkeren.

 

Opstelling Oeken: Niek Wösten, Jan-Joost Heezen, Jesse Heutink, Nino Schoonman, Jelmar Schoonman, Jeroen van de Berg,Thomas Huisman, Erik-Jan Huisman, Marco Heersema, Coen Hagedoorn (75. Tijs Hafkamp), Roel van Agtmaal

Bron: Oeken