Verrassende nederlaag VIOD bij rode lantaarndrager Warnsveldse Boys

WARNSVELD – VIOD is zondagmiddag tegen nummer laatst van de ranglijst Warnsveldse Boys flink onderuit gegaan.

Na de openingstreffer van Lex Overbeek leek VIOD op een eenvoudige middag af te stevenen. Het tegendeel is waar. De thuisclub werd wakker geschud door de snelle achterstand en wist nog voor rust het tij te keren. In de tweede helft kon VIOD geen vuist maken en speelde ver ondermaats.

Alleen A-junior Ryan Chevalking was dichtbij een treffer en was de enige speler die een voldoende haalde. Nadat de thuisclub tien minuten voor tijd op een 3-1 voorsprong was gekomen, haalde VIOD-trainer Jan Lorsé zelfs Jorn Eijkelkamp naar de kant om een eventuele gele kaart te voorkomen. VIOD zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen, anders speelt men volgend seizoen weer gewoon derde klasse.

VIOD-trainer Jan Lorsé had vooraf van deze belangrijke wedstrijd met enkele mutaties te maken. Middenvelder Mike Severs en verdediger Julian Bril hadden voor dit inhaalweekend gekozen om op de lange latten te gaan staan en Dominique Bolmeijer moet minimaal vijf weken rust nemen na zijn jukbeenbreuk, die hij heeft opgelopen in de wedstrijd tegen Concordia Wehl.

De start van de wedstrijd was zoals hierboven gemeld voortvarend. Binnen tien minuten stond VIOD op voorsprong. Aanvaller Victor Steinhauer zette Lex Overbeek vrij voor de doelman en de spelverdeler van VIOD schoot de bal onder de uitlopende keeper Erik Wijnbergen door (0-1). Direct hierna had VIOD zich kunnen belonen om de voorsprong uit te bouwen, maar ging nonchalant om met de geboden ruimte. De thuisclub was wakker geschud en nam het heft in handen. Vanaf de zijkanten werd de luchtmacht gezocht en VIOD-doelman Willem Thijssen kwam een paar keer met de schrik vrij. Het was een waarschuwing, die door VIOD niet alert genoeg werd opgepakt.

De aanvallers van Warnsveldse Boys kregen teveel ruimte en het was wachten op de tegentreffer. In de 28e minuut gingen dan ook de armen omhoog van iedereen die voor groen-wit was. Aan de basis stond linkervleugelverdediger Sjoerd Ekhardt. Hij wist de ruimte op links goed te benutten en speelde Jelger Ruikes aan, die VIOD-aanvoerder Marten van Delden in zijn rug voelde. Met een mooie trap viel de bal over doelman Thijsen heen in de verre rechter bovenhoek (1-1). Een gelijke stand en niet onverdiend, want VIOD bakte aanvallend er niets van. Toch had het team van trainer Lorsé met een voorsprong de kleedkamer in kunnen gaan.

Lex Overbeek scoort de openingstreffer (0-1)

 

 

 

 

 

 

 

 

Op slag van rust krijgt de club uit Doetinchem een dot van een kans. Aanvaller Victor Steinhauer legt de bal panklaar voor Dion Teloh, die de hoek voor het uitzoeken heeft. Teloh staat oog in oog met de sluitpost van Warnsveld en ziet zijn inzet ver naast het doel verdwijnen. En maak je hem zelf niet, dan krijg je de deksel op je neus. Honderd tellen later staat de thuisclub wel op voorsprong. Een mooie aanval door het hart van de VIOD verdediging wordt door Stijn Obdeijn koelbloedig binnen getikt. Aan de basis van deze treffer staat Jesse Bickes, die door de vele blessures waarmee Warnsveld heeft te maken vanuit het vierde seniorenteam was overgeheveld (2-1).

De tweede helft begint VIOD met Joppe Derksen, die Huub Oosterink vervangt en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Verdediger Thomas Jansen lijkt na tien minuten hierin te slagen, maar Warnsveldse Boys-doelman Erik Wijnbergen weet met een fantastische redding de bal uit zijn doel te houden.

De lob van Jansen lijkt in de linker bovenhoek binnen te vallen, maar de voormalig FC Twente-keeper en de absolute uitblinker van deze wedstrijd, weet met zijn vingertoppen dit te voorkomen. Nadat Lex Overbeek plaats maakt voor Len Derks en Ryan Chevalking doorschuift naar het middenveld, is de doelman van de thuisclub telkens een sta in de weg bij alle corners en voorzetten. Ryan Chevalking probeert van afstand de doelman te verschalken en ziet een van schoten op de lat belanden. Dan breekt een rommelige fase aan en weet VIOD de gewilde gelijkmaker niet te scoren. Tien minuten voor tijd valt de genade klap uit de spaarzame tegenaanvallen van Warnsveldse Boys in het tweede deel van de wedstrijd. Invaller Vincent Palmeri geeft een prima voorzet af, die door Stijn Obdeijn wordt afgerond (3-1). Daar Jorn Eijkelkamp met zijn aantal gele kaarten op scherp staat, wordt hij naar de kant gehaald en is het wachten op het eindsignaal.

Warnsveldse Boys pakt de laatste strohalm en troeft VIOD af in een rechtstreeks duel voor klassenbehoud. Door deze 3-1 nederlaag is de rode streep op drie punten genaderd. Wil de club uit Doetinchem niet afzakken naar de derde klasse, dan zal het in de aankomende wedstrijden met een andere strijdwijze de wedstrijd in moeten gaan. Eerst komt koploper Orion op bezoek, daarna wacht de uitwedstrijd tegen Eendracht ’30. Hieruit zullen de broodnodige punten moeten worden binnengehaald.

Foto’s Erik Eijkelkamp(VIOD) en Warnsveldse Boys

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM

 

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA