AWC knikkert Hierden uit de beker (1-5)

Niels Doornhof verving de licht geblesseerde doelman Grootkarzijn in de bekerwedstrijd tegen zondaghoofdklasser AWC uit Wychen, dat in de vorige bekerronde, NSC uit Nijkerk nog had verslagen.


Hierden ging sterk van start en kreeg al snel de eerste corner van de wedstrijd te nemen, waarbij de bal na een scrimmage voor de voeten van Spoelstra kwam, die net niet uit kon halen.
Het eerste kwartier had Hierden het betere van het spel; Klaassen bracht de bal vanaf links eenmaal goed voor, maar vond geen teamgenoten in de 16.
AWC moest ook vaker aan de noodrem trekken waarbij Boersma en Jansen beiden op een mooie plek een vrije trap mochten nemen; doch beiden deden er weinig mee en schoten in de muur van AWC.
In de 16e minuut was AWC even in kansrijke positie, toen Doornhof even mis zat en Boonen de inzet van Boy Visser daarna onschadelijk wist te maken.
Janssen gaf een splijtende pass op Klaassen, maar deze verspeelde de bal en in de 26e minuut was het Cloteda die Boersma liet aanleggen, waarna doelman Jan Evers goed in greep.
Negen minuten later was Hierden dichtbij de openingstreffer toen Boersma, na aangeven van Cloteda, inschoot en waarna in de rebound ook Klaassen zijn schot nog geblokt zag worden.
In de 30e minuut scoorde Hierden dan toch, door Boersma, na voorbereidend werk van Brouwer, alleen de goal werd geannuleerd vanwege buitenspel; direct vanaf de uittrap van doelman Evers was het dan toch AWC dat de openingstreffer maakte via een kopbal: 0-1.
AWC kwam daarna wat beter in de wedstrijd en Hierden had nu wat meer overtredingen nodig.
In de tweede helft kwam Bock, Klaassen vervangen en deze kreeg direct een kans op de gelijkmaker, maar schoot te zacht in.
Toch was het AWC dat voor de tweede keer scoorde in de 54e minuut: 0-2.
Zo’n 15 minuten daarna gebeurde er niet al te veel, tot de 70e minuut toen Boersma, na aangeven van Brouwer, voor de aansluitingstreffer zorgde: 1-2.
De Hierdense trainers wisselden daarna direct Mijnheer voor Boutachkourt ,om waarschijnlijk het één en ander te forceren. Dit pakte wat verkeerd uit, want AWC profiteerde direct van de ruimte en scoorde binnen drie minuten de 1-3
en de 1-4. Boersma werd nog een paar maal gevaarlijk en ook Bock liet van zich spreken, schoot over en via de paal een keer naast.
Voor de statistieken scoorde AWC in de slotminuut nog de 1-5 en was het bekeravontuur voor Hierden voorbij en kan het zich volledig gaan richten op de competitie met de eerste wedstrijd thuis tegen Bennekom op 9 maart;
voor die tijd wordt op donderdag 28 februari nog een oefenwedstrijd gespeeld op sportpark “Mheenzicht” tegen SDC Putten om 20 uur.