PB l Walking Football bij Blauw-Wit schot in de roos

NIJMEGEN – Een groep van maar liefst 25 voetbalgekke senioren trapt elke woensdagochtend een balletje bij sv Blauw-Wit aan de Energieweg. De Walking Football-groep groeit met de week, onder de bezielende leiding van trainer Ton Prudon.

Medio januari was de aftrap voor het Walking Football bij Blauw-Wit. Gediplomeerd trainer Ton Prudon biedt sindsdien elke woensdag vanaf 9.30 uur een op maat toegesneden voetbalprogramma aan voor ‘gepensioneerde spelers’. Bij Walking Football mogen de spelers niet rennen en elkaar niet tackelen.

Elke training start met een goede warming-up. Als de spieren warm zijn, komt de bal erbij en gaan de deelnemers aan de slag met een gevarieerde set van oefeningen. Daarbij worden niet alleen de voetbalkuiten getraind, maar het hele lichaam is in beweging.

Natuurlijk wordt elke training afgesloten met een partijtje voetbal. Op een kwart veld, met kleine doeltjes (en dus zonder keeper) en met speciale spelregels. Een sprintje trekken is er dus niet bij. Alhoewel… een enkeling kan soms zijn enthousiasme niet onderdrukken en doet zijn best om die bal toch nog nét binnen te houden.

Rond 11.00 uur is de cooling-down en daarna is het tijd voor de derde helft. Uiteraard op dit tijdstip van de dag is dat een derde helft met koffie en thee…

De groep Walking Football-spelers bestaat niet alleen uit Blauw-Witters. Ook niet-Blauw-Witters uit Nijmegen-West hebben zich aangesloten. Wie nieuwsgierig is naar deze voetbalvorm, is van harte welkom om een keer te komen kijken of meteen al mee te voetballen. Aanmelden is niet nodig.

Over Blauw-Wit

Sv Blauw-Wit is opgericht in 1914. De voetbalvereniging speelt zijn wedstrijden op sportpark De Schoonhorst in de wijk Hees. Blauw-Wit heeft een bloeiende jeugdafdeling met 31 teams en een seniorenafdeling met 7 zondagteams en een walking football-instuif. Daarnaast is er ook nog een zaalvoetbaltak.

Blauw-Wit heeft als visie om via een goede jeugdopleiding voldoende aanwas voor het eerste elftal te creëren. De ambitie van Blauw-Wit is om een stabiele derdeklasser te zijn.

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA