Hierden onderuit bij laagvlieger DZC’68

Doetinchen – Het op de voorlaatste plaats staande DZC’68 in Doetinchem, werd vandaag aangedaan door Hierden 1; het was tevens de rentree van Ewout Mulder in de “rode brigade”, nadat hij tijdens een oefenwedstrijd aan het begin van het
seizoen, ernstig geblesseerd raakte aan zijn achillespees.


De eerste aanvallen waren voor Hierden, nadat Mulder de eerste bal na de aftrap had aangespeeld gekregen; Cloteda brak op links uit, maar doelman Job Tadema reageerde adequaat.
Enkele minuten later onderschepte hij ook een vrije trap van Jansen.
In de 5e minuut was het Rutger Ebbers, die net Max Riekel niet kon bereiken; Hierden had inmiddels haar eerste corner genomen, maar verder gebeurde er de eerste 10 minuten aan beide kanten weinig en werd gezocht naar
openingen.
Daarna drong DZC iets meer aan; eerst werd een vrije trap van Dylan Hendriksen onschadelijk gemaakt en daarna was het doelman Grootkarzijn die een schot van Fabian Mensak klemvast pakte.
In de 14e minuut een mooie opval, opgezet door Jody Keuben en Hendriksen, maar Denzel greep keurig in.
Daarna kwam Hierden er weer even uit; eerst wist Beelen, over links, Klaassen net niet te bereiken en zag Cloteda zijn inzet geblokt worden, na voorbereidend werk van Boersma.
Beelen schoot daarna nog voorlangs na een voorzet van Boonen.
In de 20e minuut was het DZC dat weer voor gevaar zorgde; Mensah speelde zichzelf mooi vrij en gaf vóór op Hendriken, die over schoot.
Een minuut later kreeg Hierden dé kans op de openingstreffer; Klaassen legde bal panklaar voor Denzel, maar deze schoot net naast de verkeerde kant van de paal.
En zo ebde wedstrijd door tot de rust, met voor beide ploegen kansjes, maar meer ook niet; beide doelmannen onderscheidden zich nog even vlak voor rust, want eerst was het Grootkarzen die nog redde op een inzet van
Hendriksen en bij DZC was het goalie Tadema die een inzet van Beelen keerde, na voorbereidend werk van Mulder.
Beelen begon sterk aan de tweede helft en liep zich eerst vast, maar in de tweede aanval, had hij, vrij voor doel staande, eveneens de openingstreffer op z’n schoen, maar schoot naast tot corner.
Hierden gaf iets meer druk, maar de uitvallen via vooral Mensah waren gevaarlijk, zoals in de 54e minuut toen hij Tolgahan Yayla via een kopbal, doelman Grootkarzijn tot een wereldredding dwong.

Beide ploegen kregen nog wat corners te nemen en Hierden pleegde een dubbele wissel in de 64e minuut en kwamen Brouwer en Ali Akachar voor Mulder en Klaassen binnen de lijnen.
Daarna kreeg Hierden iets meer controle, maar DZC bleef gevaarlijker in de uitvallen zoals in de 70e minuut toen Rutger Ebbers, volledig vrijstaand voor het doel, overschoot.
Het noodlot sloeg toch toe voor Hierden in de 74e minuut toen Jansen, Mensah onderuit haalde in het strafschopgebied en de scheidsrechter terecht voor penalty floot, welke feilloos benut werd door Robin Faber, die Grootkarzijn de verkeerde
hoek in stuurde: 1-0.

Haddadi kwam Boonen nog vervangen en Hierden probeerde aanval te zoeken, maar zoals al tijdens de gehele wedstrijd, ging dat moeizaam.
Gescoord werd er niet meer en zo pakte laagvlieger DZC de overwinnning, die het ook zo heel hard nodig had en kon Hierden de stijgende lijn, na overwinnigen op SDVB & NSC niet voortzetten.
Komende week donderdag moeten de neuzen weer de goede kant op staan als zondaghoofdklasser AWC uit Wychen op bezoek komt op sportpark “Mheenzicht” voor de volgende bekerronde.