FC Horst – Owios in evenwicht (2-2)

OWIOS heeft zaterdag tegen het hogergeplaatste FC Horst een verdiend gelijkspel uit het vuur gesleept .Voor beide teams stond er veel op het spel, buiten de competitie ranglijst hadden beide nog kans op de 2e periode titel.

Na een aftastend begin kreeg FC Horst in de 18e minuut de eerste kans, Dennis Folkers schoot echter hard voorlangs. In de 20e minuut maakte Cornel Balk een overtreding die tot ontzetting van OWIOS een rode kaart opleverde. OWIOS ging niet bij de pakken neerzitten en hield het beste van het spel. Echte kansen leverde dit in de eerste helft niet op en ook FC Horst was onmachtig in de voorhoede.

In de 2e helft bleef OWIOS ondanks de man minder, de bovenliggende partij.

Doelman Thom van Santen redde mooi op een vrije trap van Hendrik Uitslag.

Na 70 minuten viel Hendrik met een blessure uit en werd vervangen door  Gerdo van ’t Hul terwijl de leeg gespeelde Mike Bastiaan werd vervangen door Niek Bultman.

Bultman gaf direct zijn visite kaartje af met een mooi schot dat ternauwernood door de keeper onschadelijk werd gemaakt.  OWIOS bleef gevaarlijk, en kwam in de 77e minuut verdiend op voorsprong. Een diepe bal  bereikte Niek Bultman, die de bal controleerde en vervolgens prachtig in de bovenhoek schoot: 1-0.

FC Horst ging alles of niets spelen en had 3 minuten later al succes toen Amer Torkmani prachtig diagonaal binnenschoot: 1-1.  Doelman Ponstein moest in de 90e minuut nog redding brengen op een schot van Roy Kok, maar de stand veranderde niet meer.

Een mooie team prestatie van OWIOS dat blijft meedoen om de 2e periode titel.

 

 

Scoreverloop:  ’77 1-0 Niek Bultman

                          ’80 1-1 Amer Torkmani