Voorbeschouwing l Gaan subtoppers FC Horst en Owios zorgen voor spektakel zaterdag

OLDEBROEK – OWIOS speelt zaterdag in Oldebroek tegen FC Horst uit Ermelo. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer F. Assink.

Beide ploegen doen het goed in de competitie. FC Horst staat op de 4e plaats en OWIOS op een gedeelde 6e plaats. OWIOS volgt FC Horst op 1 punt, maar met een wedstrijd meer gespeeld. De afstand tussen de nummers 2 en 10 in deze spannende competitie bedraagt overigens slechts 5 punten. Zowel FC Horst als OWIOS doen ook nog volop mee in de 2e periode. OWIOS staat bovenaan en FC Horst volgt met twee andere ploegen op 2 verliespunten meer. Bij winst zal OWIOS goede zaken doen op zowel de ranglijst als in de periodestand. Vanaf 2000 is dit alweer het 10e seizoen dat beide ploegen elkaar treffen in de competitie. De laatste jaren houden beide ploegen elkaar in evenwicht en zijn het spannende wedstrijden. Vorig seizoen verloor OWIOS in Ermelo met 4-1, maar werd er thuis met 2-0 gewonnen. In de heenwedstrijd dit seizoen verloor OWIOS ongelukkig met 2-1.

FC Horst heeft 24 punten uit 14 wedstrijden. Na de winterstop heeft FC Horst gewonnen van de Valleivogels met 0-1. In een wedstrijd die beide kanten op kon gaan, trok FC Horst uiteindelijk aan het langste eind. Vorige week speelde FC Horst teleurstellend gelijk tegen het laaggeplaatste Elburger SC met 1-1. Al vroeg in de wedstrijd kwam FC Horst op voorsprong, maar 10 minuten voor tijd maakte het jeugdige Elburger SC gelijk.

 

OWIOS is na de winterstop goed uit de startblokken gekomen en won de drie wedstrijden. In de derby werd er gewonnen van Elburger sC met 4-2. Daarna werd Blauw-Geel ’55 gedecideerd aan de kant geschoven met 4-0. Vorig week won OWIOS in Veenendaal met 3-2 van VRC. Door deze overwinningen heeft OWIOS zich opgewerkt tot de brede middenmoot en afstand genomen van de onderste regionen.

 

De winnaar van deze wedstrijd zal goede zaken doen voor de ranglijst en zich melden in de subtop. Tevens zal de overwinnaar op pole position staan in de 2e periode. Beide ploegen hebben dus groot belang bij een overwinning. We gaan ervan uit dat OWIOS zich sportief zal revancheren van de nederlaag in Ermelo en we getuige zullen zijn van een mooie wedstrijd.

Door: Jacko van den Bosch