vv Oene verrast Hatto Heim in eigen huis (VIDEO)

Op een winderig sportpark ’t Achterveen waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd.
Het spel speelde zich in eerste instantie veel af op het middenveld en de beide keepers hadden in het begin nog maar weinig te doen. Eindstand 1-2.

_DSC4830

Totdat er in de twintigste minuut een fout werd gemaakt door een verdediger van sv Hatto-Heim.  Jim Schaap stond op de juiste plaats om deze fout genadeloos af te straffen met de 0-1.
Zeven minuten later was er een schot van Mike van Zwolle, de bal kwam tegen de hand van Kyle Olaria.  Scheidsrechter Compagner wees resoluut naar de stip, een strafschop volgde.
Aanvoerder Patrick Kamphuis ging achter de bal staan en zijn schot was onhoudbaar voor Brian Mensink…de 0-2.

sv Hatto-Heim drong aan om voor rust nog een aansluitingstreffer te maken.
En die kans was er, want wat de oorzaak was van de strafschop voor vv Oene gebeurde nu aan de andere kant. Een verdediger van vv Oene kreeg de bal ook op de hand en nu volgde er een strafschop voor sv Hatto-Heim. Michel Koridon ging achter de bal staan, maar zijn schot werd knap gepakt door doelman Wim Riphagen.

vv Oene ging met een 0-2 voorsprong de rust in. Gezien het spelbeeld wel verdiend, zij waren tot dan toe de betere ploeg.
In de tweede helft zagen we een beter voetballend sv Hatto-Heim dat vv Oene naar achteren drukte. Maar de uitbraken van vv Oene bleven levensgevaarlijk.
Er volde een mooi schot van Winand Meilink, maar Wim Riphagen stond op de juiste plek om die bal te pakken. Dan was er ook nog een meningsverschil tussen scheidsrechter Compagner en assistent scheidsrechter Albert Kraan. Uiteindelijk kon Kraan de vlag inleveren en Henk Huisman nam deze taak over.

_DSC5130

Weer volgde er een uitbraak van sv Hatto-Heim. Michel Koridon nam de bal fraai mee met z’n hak, de bal stuitte nog hoog op en met zijn hoofd troefde hij verdediger Paul van Bussel en doelman Riphagen af en het werd 1-2.
Diezelfde Koridon ging een paar minuten later weer een kopduel aan met van Bussel, de twee spelers raakten elkaar nu hard met de hoofden tegen elkaar.
Dit leverde een tulband op voor van Bussel die ook gelijk werd gewisseld, maar Koridon was er wat slechter aan toe en hij ging met de brancard van het veld.
In het ziekenhuis zijn er maar liefst acht hechtingen geplaatst (van af deze kant beterschap Michel). De laatste minuten probeerde sv Hatto-Heim nog van alles, maar de verdediging van vv Oene stond goed. In de zesde minuut van de blessuretijd floot scheidsrechter Compagner af voor het einde.
Zaterdag volgt er een uitwedstrijd tegen de Zwolsche Boys, aanvang 14.30 uur.”>Sv Hatto-Heim heeft belangrijke punten verspeelt tegen vv Oene. Op een winderig sportpark ’t Achterveen waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel speelde zich in eerste instantie veel af op het middenveld en de beide keepers hadden in het begin nog maar weinig te doen. Totdat er in de twintigste minuut een fout werd gemaakt door een verdediger van sv Hatto-Heim. Jim Schaap stond op de juiste plaats om deze fout genadeloos af te straffen met de 0-1. Zeven minuten later was er een schot van Mike van Zwolle, de bal kwam tegen de hand van Kyle Olaria. Scheidsrechter Compagner wees resoluut naar de stip, een strafschop volgde. Aanvoerder Patrick Kamphuis ging achter de bal staan en zijn schot was onhoudbaar voor Brian Mensink…de 0-2. sv Hatto-Heim drong aan om voor rust nog een aansluitingstreffer te maken.

_DSC5151

En die kans was er, want wat de oorzaak was van de strafschop voor vv Oene gebeurde nu aan de andere kant. Een verdediger van vv Oene kreeg de bal ook op de hand en nu volgde er een strafschop voor sv Hatto-Heim. Michel Koridon ging achter de bal staan, maar zijn schot werd knap gepakt door doelman Wim Riphagen. vv Oene ging met een 0-2 voorsprong de rust in. Gezien het spelbeeld wel verdiend, zij waren tot dan toe de betere ploeg. In de tweede helft zagen we een beter voetballend sv Hatto-Heim dat vv Oene naar achteren drukte. Maar de uitbraken van vv Oene bleven levensgevaarlijk. Er volde een mooi schot van Winand Meilink, maar Wim Riphagen stond op de juiste plek om die bal te pakken.

Dan was er ook nog een meningsverschil tussen scheidsrechter Compagner en assistent scheidsrechter Albert Kraan. Uiteindelijk kon Kraan de vlag inleveren en Henk Huisman nam deze taak over. Weer volgde er een uitbraak van sv Hatto-Heim. Michel Koridon nam de bal fraai mee met z’n hak, de bal stuitte nog hoog op en met zijn hoofd troefde hij verdediger Paul van Bussel en doelman Riphagen af en het werd 1-2.

Diezelfde Koridon ging een paar minuten later weer een kopduel aan met van Bussel, de twee spelers raakten elkaar nu hard met de hoofden tegen elkaar. Dit leverde een tulband op voor van Bussel die ook gelijk werd gewisseld, maar Koridon was er wat slechter aan toe en hij ging met de brancard van het veld. In het ziekenhuis zijn er maar liefst acht hechtingen geplaatst (van af deze kant beterschap Michel). De laatste minuten probeerde sv Hatto-Heim nog van alles, maar de verdediging van vv Oene stond goed. In de zesde minuut van de blessuretijd floot scheidsrechter Compagner af voor het einde.

Door: Gradus Dijkman
Foto’s Gonny van Duine

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA