VVOG stelt Pieter Mulders aan als nieuwe hoofdtrainer vanaf komend seizoen

Harderwijk – Pieter Mulders is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van VVOG. De ervaren oefenmeester trainde eerder bij HFC en Rijnsburgse Boys.

Mulders begon zijn trainersloopbaan als assistent bij IJsselmeervogels. In 2007 vertrok hij naar ASV Dronten, waar hij tot 2010 trainer bleef. Daarna maakte hij de overstap naar de Koninklijke HFC. Bij die club maakte hij indruk en groeide hij door van de eerste klasse naar de Tweede Divisie. In 2016 trad Mulders aan als hoofdtrainer van Rijnsburgse Boys. Met die club promoveerde hij naar de Tweede Divisie.

Mulders is enthousiast en ambitieus over ‘Project-VVOG’. “Ik ken VVOG natuurlijk al een lange tijd. De club heeft in al die jaren een mooie naam opgebouwd. Ik heb een aantal keer op De Strokel gespeeld met Rijnsburgse Boys. Het complex heeft een geweldige uitstraling en de beleving van de supporters is mooi om te zien. Ik denk dat er hier veel valt te halen.”

“VVOG is een club met ambitie. De club wil een stabiele Derde Divisie-club worden, maar ik denk dat er nog wel meer in zit. Ik ben hier gekomen om te presteren en niet om aan bezigheidstherapie te doen”, aldus Mulders.

Mulders wil met VVOG aanvallend voetbal spelen. “Bij mijn vorige clubs speelde ik attractief voetbal en dat ga ik bij VVOG ook doen. Ik wil hier de beleving in het voetbal brengen en de professionaliteit verbeteren.”

Bestuurslid Voetbalzaken Henk Drost is trots op het vastleggen van Mulders. “Pieter geeft duidelijkheid aan zijn elftal. Hij wil de ploeg beter maken, maar houdt ook rekening met de kwaliteit van de selectie. Pieter kan VVOG nieuwe energie geven in het komende seizoen.”

Tekst: VVOG