Blauw Geel’55 komt niet aan te pas bij sterk spelend Owios

OWIOS heeft op het eigen Sportpark Bovenmolen een dik verdiende 4-0 overwinning geboekt op Blauw Geel’55. Doordat op het hoofdveld de lijnen niet genoeg zichtbaar waren door de sneeuw werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld. Een goed spelend OWIOS liet zien ook daar prima uit de voeten te kunnen.

De eerste paar minuten van de wedstrijd waren voor Blauw Geel door elkaar gemakkelijk te vinden. Na tien minuten was er de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd voor OWIOS. Balk werd aan de linkerkant diep gestuurd en hij was zijn tegenstander te snel af. Hij speelde de bal langs de keeper heen alleen de meegelopen verdediger van Blauw Geel kon de bal nog voor de doellijn blokken.

Na 20 minuten ging Uitslag aan de rechterkant goed door en hij gaf de bal voor op Balk, hij kwam net tekort om de bal goed op zijn hoofd te krijgen en kopte zodoende net over. In de 27e minuut was er de eerste kans voor Blauw Geel. De aanvaller van Blauw Geel ontfutselde de verdediging van OWIOS gemakkelijk de bal en schoot hard op het OWIOS doel waar keeper Ponstein de bal klem kon pakken.

In de 33e minuut was het raak voor OWIOS. Een afgeslagen corner werd opnieuw laag ingebracht door Bennie Veldhoen. De keeper dook en tikte de bal voor de voeten van Marco Hoogland die hiermee wel raakt wist en gemakkelijk de bal kon intikken. Zijn eerste doelpunt voor OWIOS 1.  In de 37e minuut kwam OWIOS goed weg. Uit een corner kon geheel vrijstaand bij de 2e paal Blauw Geel op gelijk hoogte komen. De bal werd echter in het zijnet gekopt. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg OWIOS de kans op de 2-0. Erik van Haagen legde op links de bal goed terug op Hendrik Uitslag. Hij plaatse de bal goed in de hoek en keeper van Beek kon de bal nog net uit de hoek van het doel tikken.

De tweede helft was voor OWIOS maar de eerste kans was voor Blauw Geel. Na een kort genomen corner kwam de Blauw Geel net tekort om de bal bij de tweede bal in te tikken. Daarna kwam OWIOS niet meer in de problemen. In de 54e minuut was er de kans voor OWIOS. Keeper van Beek kon een hard schot van Balk niet klem pakken en Uitslag was er als de kippen bij maar tikte de bal net aan de verkeerde kant van de paal naast. In de 66e minuut kon alles wat Groen Wit was juichen. Een goede voorzet van Erik van Haagen werd door Cornell Balk strak en onhoudbaar in de hoek gekopt. Vlak daarna gaat Balk goed door op de linkerkant van het veld en zijn voorzet beland bij Uitslag.

Uitslag neemt de bal en schiet de bal op de keeper, de rebound is voor Mike Bastiaan en deze wordt nog net geblokt door een Blauw Geel been. In de 86e minuut stuurt Mike Bastiaan aan de linkerkant van het veld Cornell Balk diep. Balk geeft een voorzet en die beland bij Erik van Haagen. Van Haagen neemt de bal aan en schiet de bal onhoudbaar via de onderkant van de lat achter keeper van Beek. De wedstrijd was definitief gespeeld.

In blessuretijd scoorde Levi Dickhof ook nog zijn eerste doelpunt voor OWIOS 1. Hij onderschept zelf de bal van de rechtsback van Blauw Geel en kwam daarna goed naar binnen waarna hij de keeper in de korte hoek kansloos liet. Hierna floot scheidsrechter Kaya af. OWIOS speelde een goede wedstrijd en laat zien voetballend steeds beter in vorm te komen.

Scoreverloop:

1-0Marco Hoogland
2-0 Cornell Balk
3-0 Erik van Haagen
4-0 Levi Dickhof

Optelling Owios: Ponstein, van ’t Hul, Nagelhout, Hoogland, Boon, P. Bastiaan (67. M. Bastiaan), van Haagen (90. Van ’t Oever), Hamelink, Uitslag, Veldhoen©, Balk (89. Dickhof)

Door: Leonard Visscher

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA