Nivo Sparta aanvoerder Willem Looijen (34) is verlaat de club na dit seizoen

De 34-jarige Willem Looijen weet het nog als de dag van gisteren. ,,Het is precies dertien jaar geleden dat LRC Leerdam-voorzitter Bart Bruggeman mij belde.

Of ik wilde komen praten. Om mijn kunstje, het scoren van doelpunten, op een veel hoger niveau te vertonen. Ik was zo trots als een pauw. Bij Spijk waren ze net zo trots. Iedereen gunde mij die stap omhoog. Bijgebleven is dat ik heel veel cadeautjes kreeg: beeldjes, fotootjes en zelfs in elkaar geknutselde bekers, gevuld met snoep.”

Een prachtig voetballeven langs LRC, Kozakken Boys, opnieuw LRC, SteDoCo en Nivo Sparta was het gevolg. En Looijen bleef maar scoren. In zijn seniorentijd staat de teller inmiddels op 322 treffers. ,,De stap naar beneden valt me zwaarder dan de stap omhoog”, bekent Looijen eerlijk. ,,Afscheid nemen van voetballen op niveau valt me zwaar. Ik was er vorig jaar wel uit, maar heb het nieuws intern bij Nivo Sparta en SVS’65 pas veertien dagen geleden bekend gemaakt. Nivo Sparta was natuurlijk al en stapje terug. Ik had daar nog wel een paar jaar meegekund, maar het is tijd voor mijn laatste stap. Ik wilde niet terug als ik er helemaal niets meer van kan. Ik hoop nog jaren te ballen. Ik ga sowieso door tot ik helemaal niet meer kan lopen.”

Door: AD Rieverenland

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA