Jong De Bataven geeft voetballes aan Jong GVVV (0-7)

De jonge ploeg van de oefenmeesters Dennis van Meegdenburg en Kevin de Quay had vanavond de laatste mogelijkheid om nog een kleine kans te maken op een plaats in de kruisfinale van de Acerbis Beloftencompetitie Midden Nederland.

Tekst: GVVV

Dan zou er gewonnen moeten worden van opponent Jong De Bataven.
Winst zat er eigenlijk nauwelijks in, want de voetballes die de Gendtenaren op de mat legden, eindigde pas bij 0-7.

Een uurtje voor de start werd de technische staf plotseling geconfronteerd met afmeldingen van twee basisklanten. Laurens van der Voort, die met autopech kampte, en Doriano Landman die te ziek was om een potje te ballen, moesten worden geschrapt uit de basisopstelling.
Tom Ariesen als rechterverdediger, en middenvelder Sem van den Hoek, beide van de JO19, werden de plaatsvervangers. Dit betekende ook dat Bas de Roo, die op het middenveld zou beginnen een linie terugschoof en de plaats van Van der Voort centraal in de defensie ging innemen.

Bliksemstart
Of die omzettingen de oorzaak waren van de pijlsnelle achterstand zal wel altijd in nevelen gehuld blijven, maar binnen vier minuten tijd keek Jong G.V.V.V. al tegen een 0-2 achterstand aan. Door twee snel uitgevoerde combinaties werd de blauwe defensie uiteengereten en was er geen houden aan voor goalie Van den Berkt. Hoewel, zo leek het tenminste, Joshua ietwat te traag reageerde bij de tweede goal. Daarmee leek de toon gezet voor een zeer moeilijk avondje voor de thuisploeg.

Pech en ontsteld vizier
Uiteindelijk viel dat in deel één alleszins mee. Want behoudens een bal op de lat na een klein half uur spelen, en de knappe uitbraak op slag van rust die de 0-3 betekende, hadden de Jonge Bataven weliswaar het betere van het spel, maar creëerde Jong G.V.V.V. de absoluut grootste en beste kansen.
Vooral JO19 spits Job Mboyo, en in wat mindere mate zijn ploegmaatje op de linkervleugel Brent van Ruler, zullen zich nog wel eens achter de oren krabben hoe het toch mogelijk was om zulke dotten van kansen te missen.
Viermaal ontstond een 1 op 1 situatie met de ‘vijandelijke’ doelman die geen van allen tot doelpunten werden gepromoveerd. Pech had Mboyo toen een lange uittrap van Joshua van den Berkt door hem wel goed werd verwerkt maar tegen de binnenkant van de paal weer uit het doel stuiterde. Maar alle overige keren hadden zowel Brent (1x) als Job (2x) het vizier niet op scherp na prachtige passes van Sem van den Hoek (2x) en Justin Spies (1x).

Kwartet goals
Met de 0-3 achterstand na de thee was het zaak alsnog te proberen die stand een wat dragelijker aanzien te geven. Althans dat zullen de intenties zijn geweest van het trainerspraatje in de kleedkamer. Maar al snel bleek dat hier helaas niet veel van terecht kwam, de kansen die in het eerste bedrijf nog veelvuldig waren kregen nu het predicaat minder dan sporadisch.
Alleen Guido Janssen was via een doorkopbal van Justin Spies na een hoekschop dichtbij de aansluitingstreffer, maar diens kopbal ging net naast. Even daarvoor had de beste man van het veld, de spelverdeler met rugnummer 10 van de gasten, zelf al de 0-4 gemaakt.

Koppies hangen
Daarmee was het geloof in eigen kunnen helemaal vervlogen en gingen de koppies naar beneden en was van enige organisatie totaal geen sprake meer. Koren op de molen van de uitstekend spelende Oranjehemden uit Gendt, die dankbaar gebruik maakten van de geboden ruimtes. Freewheelend volgden in 11 minuten tijd nog drie mooi uitgespeelde treffers waarmee de eindstand op 0-7 werd bepaald. Het was aan invaller goalie Wiebe Hendriks te danken, die met een trio goede reddingen, ervoor zorgde dat eindstand niet naar de dubbele cijfers opliep.

Door de eclatante winst is Jong De Bataven sowieso geplaatst voor de kruisfinale en daarmee willen wij vanaf deze plaats onze bezoekers van harte mee feliciteren.
Jong G.V.V.V. is uitgeschakeld, maar hopelijk is deze wedstrijd, van de als leerschool opgezette competitie, een goede voetbalclinic geweest voor onze jonkies. De les was weliswaar hard en meedogenloos. Maar van je fouten moet je leren is een adagium dat haar waarde al jarenlang heeft bewezen.
Wellicht kan dat al in de praktijk worden gebracht op 12 februari aanstaande wanneer de laatste wedstrijd in de poule plaatsvind. Jong G.V.V.V. gaat dan op bezoek bij Jong R.K.H.V.V. in Huissen en kan dan wellicht met winst deze beloftencompetitie nog enigszins positief afsluiten.
Aanvang 20.00 uur.

Jong G.V.V.V. – Jong De Bataven 0-7 (0-3)

Scoreverloop: 2. Jong De Bataven 0-1, 4. Jong De Bataven 0-2, 45. Jong De Bataven 0-3, 62. Jong De Bataven 0-4, 69. Jong De Bataven 0-5, 76. Jong De Bataven 0-6, 80. Jong De Bataven 0-7

Opstelling Jong G.V.V.V. : Joshua van den Berkt (72. Wiebe Hendriks), Guido Janssen, Tom Ariesen, Wail Kada, Justin Spies, Jaidy van Meegdenburg, Bas de Roo (81. Sander Keulen), Sem van den Hoek (46. Maarten Baerends), Job Mboyo, Robin Segers, Brent van Ruler.

Scheidsrechter: Nicolas Henon
Toeschouwers: 25

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA