SAMENVATTING l De beladen derby Elburger SC – OWIOS

Op een koud Burgemeester Bode sportpark legden Elburger SC en OWIOS een hartverwarmende wedstrijd op de mat voor de in grote getale gekomen suppoters. Elburgers SC verweerde zich dapper, maar OWIOS pakte verdiend de overwinning met 2-4. In de 2e helft liet OWIOS het na om verder weg te lopen en bleef het spannend.

Elburger SC gooide vanaf het begin ontzettend veel energie in de wedstrijd en dit leverde in het begin van de wedstrijd enkele mogelijkheden op. OWIOS was aan het opbouwen en was de bovenliggende partij, maar in de beginfase waren de betere kansen voor Elburger SC. Elburger SC was fel aan het jagen en werd daarbij geholpen door een vroege voorsprong. Een cornerbal werd doorgekopt en bij de tweede paal kon de volledig vrijstaande Joël Schenk Elburger SC op voorsprong zetten. Na ruim een kwartier werd een inspeelpass van Arjan Boon geblokt, maar keeper Herold Ponstein greep adequaat in op de inzet van Jens Jansen. Na 20 minuten kwam OWIOS goed weg, want een identieke corner werd nu een scrimmage in de doelmond van OWIOS, maar OWIOS kreeg de bal weg. Hierna kreeg OWIOS steeds meer grip op de wedstrijd en speelde zich onder de druk van Elburger SC uit. Na een half uur was het Cornell Balk, die na een strakke inspeelpass van Hendri Nagelhout, de keeperskwaliteiten testte van doelman Kevin Struik. Een minuut later juichte de gehele Oldebroekse aanhang, want de bal was de doellijn ruim gepasseerd voordat deze weggewerkt werd. Maar scheidsrechter Pouls en zijn assistent-scheidsrechter hadden het niet gezien. Vlak voor rust kwam OWIOS op een ideaal moment op gelijke hoogte. Een cornerbal ging over de boomlange Hendri Nagelhout en keeper Kevin Struik heen en van dichtbij kon Cornell Balk de gelijkmaker binnenkoppen.

In het begin na rust stelde OWIOS orde op zaken. Binnen 5 minuten kwam OWIOS reeds op een verdiende voorsprong. Cornell Balk werd in een 1-tegen-1 situatie aangespeeld in de 16 en kapte de verkeerde kant op en de bal kwam vervolgens voor de voeten van de net ingevallen Erik van Haagen. Hij haalde verwoestend uit en zette OWIOS op voorsprong. Even later zette OWIOS de Elburgers vast bij de opbouw en veroverde Hendrik Uitslag de bal. Uitslag speelde de bal naar Cornell Balk in de as van het veld en hij legde breed op de mee opgekomen Bennie Veldhoen en ijzig koud voor doelman Kevin Struik rondde hij beheerst af.

OWIOS krijgt daarna nog enkele kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar verzuimd om het zorgvuldig uit te spelen. Halverwege de 2e helft krijgt OWIOS hiervoor de rekening gepresenteerd en vanuit een corner is het de ingevallen Bert-Jan Kragt die voor de aansluitingstreffer zorgde. Qua stand lijkt het dan spannend, maar OWIOS krijgt de beste kansen en het is wachten op de bevrijdende 4e treffer. Pas in de 85e minuut wordt de bevrijdende treffer op het scorebord gezet.  Een aanval ingeleid door de van een blessure teruggekeerde aanvoerder Bennie Veldhoen, waar de sleet nog lang niet op zit, geeft de bal op Cornell Balk en zijn voorzet wordt door de hardwerkende Hendrik Uitslag binnen gegleden en maakte aan alle onzekerheid een einde. Met deze overwinning pakt OWIOS drie belangrijke punten en heeft afstand genomen van de onderste plekken en aansluiting gevonden met de middenmoot.

 

OWIOS speelt zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen VVOP.  Door de winst is OWIOS voorbij gegaan aan VVOP en staat OWIOS op de 11e plaats en VVOP op de 12e plek op 2 punten van OWIOS. Wederom dus een belangrijke duel. In Voorthuizen begint de wedstrijd om 14.30 uur.

 

Opstelling: Ponstein, Boer, Hoogland , Nagelhout, Boon, Hamelink, M. Bastiaan (46. Van Haagen), P. Bastiaan (90. Hop), Veldhoen ©, Uitslag, Balk (85. Dickhof)

 

Scoreverloop:

’07 – 1-0 Joël Schenk

’45 – 1-1 Cornell Balk

’49 – 1-2 Erik van Haagen

’54 – 1-3 Bennie Veldhoen

’64 – 2-3 Bert-Jan Kragt

’85 – 2-4 Hendrik Uitslag

Door:

VIDEO l Patrick Van den Berg YOUTUBE 

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA