DZC’68 verprutst voorsprong tegen tiental van De Merino’s

Zaterdag 19 januari trad DZC’68 aan tegen De Merino’s voor de hervatting van de tweede helft van de competitie. Na een aantal competitievrije weken stond er dit weekend de belangrijke thuiswedstrijd tegen de Veenendalers op het programma.
Voorafgaand aan de wedstrijd ging het om het duel tussen de nummers 10 en 13 van de competitie. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams was 6 punten in het voordeel van De Merino’s. Eindstand 2-2.


DZC’68 en De Merino’s hadden in de eerste helft van de competitie elkaar nog niet getroffen en dus was het afgelopen zaterdag de eerste ontmoeting. Ondanks alle goede wil en inzet was het duidelijk aftasten van de kant van DZC. Er werd te vaak de verkeerde keuze gemaakt en slordig balverlies geleden. Daardoor was het moeilijk om in de wedstrijd te komen. De Merino’s had het betere van het spel en controleerde de wedstrijd. Het was Jos Henken die de Merino’s in de 18e minuut op 0-1 voorsprong bracht. DZC’68 wilde de Merino’s wel pijn doen maar het liep niet bij de ploeg van Steven Verheijen.

De rust kwam enigszins gelegen om de koppen bij elkaar te steken en elkaar eens goed toe te spreken. DZC ging beter spelen en de wedstrijd ging meer gelijk op. Toch moest DZC nog lang wachten op een treffer. Het duurde uiteindelijk tot de 74e minuut tot Freek Linnenbank de bevrijdende gelijkmaker binnenschoot. Er kwam extra spirit in het team en het gevoel heerste dat DZC’68 de wedstrijd ook ging winnen nu de stand gelijk was getrokken. Duri Tekkerlek kwam in het team en weerspiegelde de nieuwe winning mood. Met een puntgave voorzet bracht Duri Max Riekel in stelling en die kopte snoeihard de 2-1 binnen in de 84e minuut. DZC leek op weg naar 3 broodnodige punten en werd in het zadel geholpen door de keeper van De Merino’s.

In de laatste minuten gaf Duri niet op en ging goed door op een diepgaande bal. De keeper dacht daar anders over en was figuurlijk, en misschien ook heel licht letterlijk, op de teentjes getrapt. Hij maakte een slaande beweging naar Duri en kreeg terecht een rode kaart en een penalty tegen. Tekkerlek zat goed in de wedstrijd en ging zelf achter de bal staan. De beslissende 3-1 was binnen handbereik, maar de bal werd niet goed ingeschoten en de zojuist ingevallen reservekeeper kon de bal dan ook vrij gemak stoppen. Ondanks de gemiste penalty stevende DZC met een man meer op de overwinning af. Er stond tevens nog een 2-1 voorsprong en 90 gespeelde minuten op het scorebord.

Toch wist DZC de voorsprong tegen 10 man nog uit handen te geven door knullig verdedigen van een vrije trap die door De Merino’s in het strafschopgebied van DZC werd gepompt. De verbijstering was groot en de klap kwam helemaal binnen toen de scheidsrechter de wedstrijd direct na de aftrap afloot. Zo verspeelde DZC’68 2 dure punten in de strijd onderin.

Opstelling DZC ’68:
Job Tadema, Jody Keuben, Jesse Wortelboer (46. Mathijs de Waard), Jelle van Rinsum, Tolgahan Yayla, Rutger Ebbers, Nick Abbink, Freek Linnenbank, Dylan Hendriksen (65. Stephen van Beek), Max Riekel, Fabian Mensah (70. Duri Tekkerlek).