SC MILLINGEN EN SCP DOELPUNTRIJK UIT WINTERSTOP (4-3)

De winterstop was voorbij maar SC Millingen realiseerde dit vandaag pas na 20 minuten voetbal. Toen de thuisclub uit de winterslaap wakker werd gaf het scorebord een 0-2 stand aan. De bezoekers gingen fel van start al kregen zij bij beide goals hulp van derden. Eindstand 4-3.


 

Bij de 0-1 zag arbiter Janssen een SCP handsbal over het hoofd waardoor Bram Oosterbroek in twee instanties Millingen keeper Haukes wist te passeren. Dat gebeurde in de 15e minuut en nauwelijks twee minuten later werd het al 0-2. Routinier Daan Arnts schoof de bal veel te zacht terug richting eigen keeper waarna Joël Willemsen hier dankbaar gebruik van maakte.

Het leek een catastrofe te worden maar Millingen rechte de schouders en zag clubtopscorer Maarten Smits met assistentie van Daan Arnts de aansluittreffer in het vijandelijke net werken: 1-2. Nog vóór de thee stond het gelijk. Een diepe bal van Sam van der Velden werd door Niels Wingels vakkundig binnen gewerkt: 2-2.

De wedstrijd was gekanteld en het was SC Millingen dat na rust eenvoudig de overhand nam Meteen na de aftrap in de tweede act liepen de blauw-zwarten uit. Na een voorzet van Sam van der Velden schoot Dirk Spann de rebound keihard in het net achter SCP keeper Nick Degen: 3-2. Millingen kreeg er zin in en zag dat een knal van Maarten Smits te nauwer nood tot corner werd getikt en dat keeper Degen daarna ook Sam van der Velden van scoren afhield. SCP was alleen maar gevaarlijk bij de verre ingooien van Rik Baars maar daar had de defensie van de club uit het Rijndorp goed zicht op. 4-2 kwam tot stand doordat Smits na aangeven van Niels Wingels nogmaals effectief was. Dat leek de eindstand te worden maar Sonny Vissers dacht daar anders over. In de 93e minuut liet hij nog de 4-3 aantekenen.

 

Maarten Smits scoorde dus twee keer en zag zijn productie in Millingse dienst na de wedstrijd tegen SCP totaal op 99 uit komen. Hij is 2e speler die (na Dirk Spann) binnenkort nummer 100 achter zijn naam mag schrijven.

Opstelling SC MILLINGEN:

Chiem Haukes, Randy Vermeulen (aanvoerder) (Robin van der Hoeven), Menno Houkes, Daan Arnts, David Rüben, Niels Wingels (Danny Penninx), Rik Vermeulen, Bram Slotboom (Willem van Deelen), Dirk Spann, Maarten Smits en Sam van der Velden.

Verslaggever:  Hein van de Wal

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA