Kiriwenno schiet DFS in blessuretijd langs Achilles Veen (3-2)

In de eerste wedstrijd na de winterstop kreeg spits Scheffer de eerste mogelijkheid in de wedstrijd. Scheffer wachtte net te lang waardoor zijn inzet door Sulun geblokt kon worden. Aan de overzijde tikte doelman Omvlee een inzet naast de DFS-goal.

Rond het kwartier viel de bal via Davelaar in de loop van De Man die vervolgens doelman Omvlee het nakijken gaf, 0-1 Voor DFS raakte De Kler, na een mooie aanval, de bal volkomen verkeerd zodat een mogelijkheid verloren ging. Achilles Veen kwam daarna via wederom De Man, die drie DFSers zijn hielen liet zien op een 0-2 voorsprong. In deze fase was DFS het helemaal kwijt en werd men overlopen door een goed combinerende tegenstander. Vier minuten voor de rust kwam DFS terug in de wedstrijd. Eerst werd een inzet van de naar binnengekomen Arends nog weggewerkt voor de doellijn, waarna de rebound door De Kler stijf in de winkelhaak werd geschoten, 1-2. Net voor het rustsignaal zag Raterink zijn inzet nog gekeerd worden door een Veense verdediger.

In de tweede helft verscheen er een fel en gemotiveerde thuisploeg aan de aftrap. Via een streep van wederom De Kler verscheen al gauw de gelijkmaker op het scorebord, 2-2 Daarna vergat DFS de goede fase uit te drukken in een voorsprong. Na een fraaie aanval met een voorzet van Arends kopte Scheffer de bal door op Raterink, wiens inzet via een tegenstander net voorlangs verdween. Daarna liet DFS zich weer wat terugdringen. De bezoekers kregen via De Man eigenlijk maar één mogelijkheid die gelukkig over verdween.

Net toen iedereen zich verzoend had met een puntendeling sloeg DFS toe. In de blessuretijd stuurde Scheffer invaller Kiriwenno weg die vervolgens de keeper omspeelde en de bal koelbloedig binnen schoof, 3-2 Door deze overwinning blijft DFS de aansluiting behouden met de overige ploegen in de middenmoot van de Hoofdklasse A.

A.s. zaterdag staat voor sv DFS op sportpark ’Oosterwei om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen Jodan Boys op het programma.

DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst (66. Zefanho Kiriwenno), Luciën Dors (79. Gijs Grootendorst), Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Jeffrey Arends, Remy Raterink, Alex Scheffer (90. Ritchie Meuzer)

 

Toeschouwers: 225

 

Gele kaart sv DFS: Rick van Walsem

 

Gele kaart Achilles Veen: Ayden Kuipers, Jamil Kools, Thijs van den Berg

Door: Corné Meijering
Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA