Fris Nivo Sparta start 2e seizoenhelft met een klinkende zege bij Tricht (FOTOREEKS)

N.I.V.O.-Sparta is de nieuwe koploper in de Tweede Klasse F. De koppositie werd gepakt met een klinkende 1-7 overwinning in en tegen Tricht. Tekenend voor het scorend vermogen was dat er maar liefst zes verschillende doelpuntenmakers waren.


Hoe kwam N.I.V.O.-Sparta uit de welverdiende winterstop? Wat was de impact van het trainingskamp vorige week in Torremolinos? Alle bespiegelingen ten spijt, na twee minuten keek N.I.V.O.-Sparta tegen een achterstand aan. Een inzet uit een corner eindigde op de bovenkant lat. Rob Goesten wist vervolgens knap te redden op de rebound maar had uiteindelijk geen weerwoord op de derde inzet.

N.I.V.O.-Sparta mocht dus meteen in de herkansing. In korte tijd ontwikkelde het een continue druk op de Tricht defensie. Het betaalde zich al snel uit in de gelijkmaker. Daan Schreuders nam een afgeslagen bal op de buitenkant van zijn schoen en zag de bal vervolgens in de linkerbovenhoek eindigen.
Na de gelijkmaker bleef N.I.V.O.-Sparta voetballen en kreeg het ook voldoende kansen. Uiteindelijk brak een vrije trap de ban. Het was Mo Nikbahkt die de bal in de bovenhoek krulde en daarmee N.I.V.O.-Sparta terecht op voorsprong bracht. Diezelfde Nikbahkt zou ook de 1-3 scoren. Willem Looijen zag zijn kopbal uit een fraaie voorzet van Daan Schreuders nog gekeerd worden. In de rebound was het wel raak. Nikbahkt had daar wel de hulp van de paal bij nodig en een scherp oog van de scheidrechter die oordeelde dat de bal volledig over de lijn was geweest. 1-3 zou ook de ruststand zijn.
Ook in de tweede helft had Tricht geen grip op N.I.V.O.-Sparta. Het kwaliteitsverschil en de ervaring waren doorslaggevend. In korte tijd scoorde Schaap en later ook Looijen de 1-4 en 1-5. Schaap deed dat met een schitterende lob terwijl Looijen raak kopte na opnieuw een goede voorzet van Schreuders. Een tegenvaller was de blessure van Jordi Ruijsch niet veel later. De centrale verdediger moest ondersteund worden om het speelveld te verlaten.
In de fase na de 1-5 en met nog ruim een half uur te gaan liet N.I.V.O.-Sparta de teugels iets wat vieren. Nog steeds was er voldoende ruimte maar het ging in een lager tempo. Pas in de slotfase gaf N.I.V.O.-Sparta weer gas. Dat resulteerde in goals van de invallers Levi Slob en Gianni Romano.
Met het resultaat doet N.I.V.O.-Sparta uitstekende zaken in de stand. Het staat na dertien wedstrijden aan kop in de Tweede Klasse F. De voorsprong op nummer twee Roda Boys is twee punten, wel heeft onze streekgenoot nog een wedstrijd tegoed. De wedstrijd vandaag in en tegen Heukelum werd afgelast. Het verschil in doelsaldo is sterk in het voordeel van N.I.V.O.-Sparta (+27 versus +17).
Volgende week staat er een heuse topper op het programma in Zaltbommel. Als de weergoden het toelaten neemt koploper N.I.V.O.-Sparta het op tegen nummer drie Woudrichem. Het verschil is drie punten in het voordeel van N.I.V.O.-Sparta.

Door: NIVO Sparta

FOTOGRAAF: Marco Oomen,  Zijn foto’s zijn hier te vinden.

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA