Voorbeschouwing l Eerste 2G derby van het jaar ESC-OWIOS aanstaande zaterdagavond

OLDEBROEK – OWIOS speelt zaterdag haar eerste competitiewedstrijd na de winterstop en gelijk staat er een onvervalste derby op het programma. OWIOS neemt het op tegen Elburger SC op het Burgermeester Bode Sportpark in Elburg. De wedstrijd begint om 17.00 uur en staat onder leiding van de heer Z. Pouls.

Na de winterstop begint de competitie weer en gelijk staat er een aantrekkelijke derby op het programma. Het is tevens een belangrijke wedstrijd in een zogenaamd 6 punten duel. Beide ploegen hebben de punten hard nodig om weg te komen uit de onderste regionen. Na 3 seizoenen afwezigheid acteert Elburger SC dit seizoen weer in de 2e klasse na de promotie van afgelopen seizoen. In de voorbereiding bij de Veluwecup kwamen beide ploegen elkaar al tegen en won OWIOS met 2-0. In het seizoen 2014-2015 kwamen OWIOS en Elburger SC elkaar voor het laatst tegen in een officiële wedstrijd. In Oldebroek eindigde de wedstrijd in 1-1 met doelpunten van Patrick Mensink en Marco de Vries. In Elburg won OWIOS met 2-0 door twee doelpunten van Erik van Haagen.

Elburger SC staat op de 13e plaats met 11 punten uit 12 wedstrijden. In de laatste wedstrijd droeg Elburger SC de rode lantaarn weer over aan sv Lelystad ’67. Elburger SC behaalde 10 punten in de eigen thuiswedstrijden. In de laatste 3 wedstrijden won Elburger SC met 2-0 van sv Lelystad ’67 en verloor vervolgens ruim van Renswoude met 4-0. In de laatste wedstrijd versloeg Elburger SC het sterke AVW ’66 met 2-1.

 

OWIOS staat twee punten boven Elburger SC met 13 punten. OWIOS had voor de winterstop de opgaande lijn te pakken met 7 punten uit 3 wedstrijden, maar verloor onnodig de laatste wedstrijd. OWIOS won met 1-0 van Valleivogels en 3-0 van Renswoude. Tegen AVW ’66 werd er vervolgens met 0-0 gelijkgespeeld. In de laatste wedstrijd tegen Lunteren leek OWIOS op rozen te zitten en stond 5 minuten voor tijd nog met 2-1 voor. In de laatste 5 minuten boog Lunteren de achterstand om naar een 3-2 overwinning.

 

Voor beide ploegen is dit een belangrijke wedstrijd waar de overwinning zeer welkom is. Voor Elburger SC wordt het aanhaken en met 3 punten kan OWIOS afstand nemen van de onderste plekken. Zoals een derby hoort te zijn, zal het een spannende wedstrijd zijn.

Door: Jacko van den Bosch

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA