Domper voor DZC’68 dat na winterstop een klus te klaren heeft (0-3)

Het zijn donkere dagen voor DZC’68. De ploeg van Stéven Verheijen verloor afgelopen zaterdag (15/12) de laatste wedstrijd van het jaar met 3-0, uit tegen DOS’37 uit Vriezenveen. DZC blijft hiermee voorlaatste met drie punten meer dan Enter Vooruit dat ook opnieuw verloor

Het jaar 2018 loopt teneinde en dat betekent dat er op allerlei fronten wordt teruggekeken. Een terugblik naar de prestaties van DZC’68 in het nieuwe voetbalseizoen levert op dat er in competitieverband van de 11 wedstrijden 2 werden gewonnen, thuis tegen Enter Vooruit en uit tegen Go Ahead Kampen.

De rest van de wedstrijden genereerde koppen als: DZC’68 start met geflatteerde nederlaag tegen SDV Barneveld, Bennekom maatje te groot voor DZC’68, DZC’68 pakt puntje tegen Nunspeet en DZC’68 komt net te kort tegen KHC. Dit ‘alles’ leverde een voorlaatste plaats op, drie punten boven het afgelopen seizoen gepromoveerde Enter Vooruit. Wie of de wedstrijden van dit DZC heeft gezien of de verslagen heeft gelezen, weet dat de tekortkomingen in de eerste klasse maar klein zijn. Er zit voetbal in het team, de inzet, de beleving en individuele kwaliteiten zijn er, maar het benutten van kansen is een probleem en het ontbreekt de ploeg regelmatig aan geluk en gogme. Maar ’s kijken wat deze zaken in de wedstrijd tegen middenmoter DOS’37 zouden opleveren.

DZC opende de wedstrijd tegen DOS net zoals tegen Go Ahead Kampen en KHC, met een 5-3-2 opstelling. Nick Abbink was weer mede achterin geposteerd en Fabian Mensah en Duri Tekerlek waren de frontsoldaten. De wedstrijd ging in het begin gelijk op, maar door een ketser van Job Tadema – intikker na niet klemvast – kwam DOS in de 8e minuut op 1-0. DZC rechtte de rug, probeerde voetballend de gelijkmaker te forceren, maar slaagde daar niet in. Jody Keuben viel uit met een hamstringblessure en werd vervangen door Jesse Wortelboer en later werd Sergio Keurntjes gewisseld ten faveure van Max Riekel. DZC werd de bovenliggende partij, mede omdat DOS ook weinig goeds met de bal deed, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Ruststand derhalve 1-0.

Het zal hebben gedonderd in de kleedkamer van DOS, want de Vriezenveners kwamen scherp uit de catacomben en zetten op het harde en hobbelige natuurgras meteen druk. Het leverde in de 48e minuut, na een duw van Robin Faber in de zestien, al een penalty op die koeltjes werd benut, 2-0. Het werd kouder, donkerder en mistroostiger op Sportpark Het Midden, en dat mistroostige was vooral van toepassing op het spel van DZC. Ook de wissel Freek Linnenbank – Dylan Hendriksen bood geen soelaas. Sterker nog, vlak daarna kwam DOS eenvoudig op 3-0. Er moest toen nog 25 minuten worden gespeeld en het werd een lange zit voor de meegereisde, enigszins koukleumende, supporters van DZC op de tribune. De scheids voelde dit blijkbaar aan, want na precies 90 minuten vond hij het ook welletjes. Eindstand 3-0.

Zo verloor DZC ook de laatste wedstrijd van het jaar en werden er opnieuw geen punten gesprokkeld om de aansluiting te vinden met de posities buiten de nacompetitie en de degradatiezone. In het nieuwe jaar nog 14 wedstrijden te gaan en het zal een aardige klus worden die regionen te bereiken.

Opstelling DZC: Job Tadema; Jody Keuben (Jesse Wortelboer), Sergio Keurntjes (Max Riekel), Robin Faber, Nick Abbink, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard, Rutger Ebbers, Freek Linnenbank (Dylan Hendriksen); Fabian Mensah, Duri Tekerlek.

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA