Concacaf-nominatie voor bondscoach Remko Bicentini (Juliana’31)

MIAMI — Bondscoach en Juliana ’31 trainer Remko Bicentini is door de voetbalfederatie Concacaf (Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied) genomineerd voor de uitverkiezing van beste coach van het jaar. Hij behoort tot het selecte gezelschap van tien namen op de shortlist die de Concacaf gisteren in Miami presenteerde.

De verkiezing valt samen met de uitreikingen aan onder meer de beste voetballer, verdediger en doelpunt van het jaar.

Bicentini dankt zijn nominatie aan de uitstekende reeks die hij momenteel met het Curaçaos voetbalelftal neerzet in de Concacaf Nations League-kwalificatie. Curaçao staat na drie wedstrijden trots aan kop met 9 punten, 21 doelpunten voor en 0 tegen. Het elftal ligt daarmee op koers voor kwalificatie voor de Gold Cup van volgend jaar en voor een plek in de hoogste divisie van de Nations League in het seizoen 2019/2020. Bicentini krijgt in de verkiezing concurrentie van onder anderen de Colombiaanse bondscoach van Paraguay, Juan Carlos Osorio (voormalig Mexico), Amerika bondscoach Tab Ramos en RB Leipzig-coach Jesse Marsch.

De bondscoach reageerde vanochtend desgevraagd trots op de nominaties. “Ik vind dit heel mooi voor Curaçao. Je wint er geen 3 punten mee, maar deze nominatie telt gewoon. Ik denk dat de gunfactor er hierin absoluut bij zit. Daar ben ik enorm trots op. Het is een prestatie van ons allemaal: van de spelers en staf tot aan de voetbalbond (FFK, red.). Hier kunnen we mee voor de dag komen”, aldus Bicentini.

Tot en met 8 januari kan via de website www.concacaf.com/en/awards/concacaf-awards-2018/mens-football-coach-of-the-year gestemd worden. De stemmen van de websitebezoekers tellen voor 25 procent mee. Datzelfde geldt voor de stemmen van de bondscoaches, alsook voor die van de aanvoerders van de 41 aaneengesloten Concacaf-landen. Als laatste heeft de voetbalfederatie een journalistenpanel geselecteerd dat ook 25 procent van de stemmen op zich neemt. Half januari worden de awardwinnaars door de Concacaf bekendgemaakt.

Ben van der Heijden
Redactie Amigoe