Reservecompetitie l Belangrijke zege NEC, blamage Achilles’29, slecht nieuws De Graafschap

Maandagavond heeft NEC 2 zich geplaatst voor de kampioenspoule dankzij een zwaarbevochten 4-3 overwinning op de reserves van Go Ahead Eagles. Jong Achilles’29 blameerde zich met een 20-0 (!) nederlaag tegen Heracles 2.

Door de uitslagen van maandagavond kan De Graafschap 2 zich niet meer plaatsen voor de kampioenspoule. De beloften van De Graafschap sluiten vanavond de najaarscompetitie af met een uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.

NEC 2 trad met onder meer doelman Marco van Duin, Robin Buwalda, Ole Romeny, Kevin Jansen en Paolo Sabak aan tegen Go Ahead Eagles 2. De ploeg uit Deventer had aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor de kampioenspoule, NEC 2 moest winnen. Op Sportpark de Eendracht in Nijmegen kende de thuisploeg een vliegende start: binnen 25 minuten was het 4-0 voor NEC 2 dankzij een benutte strafschop van Lowie van Zundert, een subtiel stiftje van Sabak en nog twee doelpunten van aanvalsleider Van Zundert. Nadat Go Ahead Eagles 2 vlak voor rust voor de eerste keer tegen scoorde en het na tien minuten in de tweede helft alweer 4-3 stond, werd het nog spannend. Uiteindelijk kon NEC 2 de cruciale zege over de streep trekken.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, sportende mensen en tekst

Dankzij de Nijmeegse driepunter is NEC 2 als derde geëindigd in Poule A van de herfstcompetitie en plaatst het zich samen met Heracles, FC Twente, FC Emmen en SC Heerenveen voor de kampioenspoule na de winterstop. Vanuit de andere poule hebben Fortuna Sittard, Feyenoord, Willem II en RKC zich ook geplaatst en gaat het om de tiende plaats nog tussen Excelsior en ADO Den Haag.

DE GRAAFSCHAP

De beloftenploeg van De Graafschap speelt vanavond in Leeuwarden tegen Cambuur en wordt bij winst zevende, een klassering die de ploeg uit Doetinchem na de winterstop veroordeeld tot het spelen in Poule B met onder meer Go Ahead Eagles, Heerenveen en Achilles’29. De beloftenploeg uit Groesbeek verloor alle negen wedstrijden en sluit de competitie af met een doelsaldo van 4 voor en 81 tegen.

Foto’s: BEN GAL  Meer fotos vind je hier

©Door onze redactie

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA