WNC en LRC kunnen leven met een remise in de derby (FOTOREEKS)

WNC en LRC gaven elkaar in de streekderby erg weinig toe. In een niet bijster hoogstaande wedstrijd wist geen van beide ploegen een gat te slaan in de hechte defensie van de tegenstander. En dus kon iedereen leven met het 0-0 gelijkspel.

 

In het paars-witte kamp was de stemming na afloop toch net iets beter dan bij de thuisploeg. “Zeker in thuiswedstrijden willen we natuurlijk de drie punten pakken”, zei WNC-trainer Cor Prein. “Maar vandaag kunnen we hier wel mee leven. We hebben niet verloren en dat is belangrijk.”

LRC houdt door het gelijkspel WNC onder zich. “Er komen wel wat andere concurrenten overheen”, wist trainer Rob Hilbers. “Maar het gat met WNC blijft. In een uitwedstrijd gelijkspelen bij WNC is prima.”

Sterke serie
Beide ploegen waren bezig aan een sterke serie. In de laatste drie wedstrijden pakte WNC zeven punten. LRC won in die periode zelfs drie keer. Erg denderend was de wedstrijd echter niet. De harde wind en de goed georganiseerde defensies maakten dat er weinig goed voetbal en weinig actie voor beide doelen te bespeuren was.

Vlak voor rust was Nehemia Sanaky dicht bij een doelpunt, maar hij schoot van dichtbij tegen Thijs Janssen op. Halverwege de tweede helft zette LRC aan en de gasten dwongen WNC-doelman Arjen Kaasjager tot handelend optreden. Vooral Kaasjagers reflex bij een van richting veranderd schot van Ricardo Papilaja (ex-WNC) was prima.

Tien minuten voor tijd was WNC nog dichtbij de volle winst. Willem-Paul van der Heijden stuurde de bal richting de verre bovenhoek, maar Janssen kon nog net zijn hand erachter krijgen, waardoor de bal op de kruising eindigde.

 

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM

Fotograaf:  Joost van Mourik

Tekst:  vv WNC

 

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA