FC Horst trekt aan het korte eind bij VSCO’61

Thuis tegen FC Horst weet VSCO’61 met 2-1 te winnen. Over het geheel genomen een verdiende uitslag, hoewel het in het eind van de tweede helft toch even billen knijpen was.

VSCO’61 begint goed aan de wedstrijd. In het eerste kwartier zijn er geen kansen van beide kanten te noteren, maar onverwachts neemt VSCO’61 een 1-0 voorsprong. Rinse van de Velde wordt op rand zestienmeter aangespeeld, draait zich weg van de tegenstander en vindt de bovenhoek. Twee minuten later kan Van de Velde zijn tweede treffer scoren. Luca Veldhoen wordt onderuit gehaald. De toegekende strafschop, genomen door Van de Velde, wordt echter gekeerd door doelman Thom van Santen.

Een paar minuten later krijgt Luca Veldhoen een goede kans na een doorkopbal van Rinse van de Velde, maar zijn schot gaat over. Na bijna een halfuur spelen komt FC Horst op gelijke hoogte. Vriend en vijand nemen buitenspel waar en ook de assistent scheidsrechter van VSCO’61, maar scheidsrechter Klein Ganseij keurt het doelpunt goed.

De eerste helft is daarmee nog niet gespeeld. Slecht wegwerken in de defensie van VSCO’61 biedt Job Kuipers een vrije kans. Doelman Arjan ten Klooster weet met een reflex de bal tot hoekschop te verwerken. De laatste kans in de eerste helft is voor VSCO’61. Rinse van de Velde zet voor, Luca Veldhoen legt terug en Thomas van de Kolk schiet de bal langs de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft zijn de kansen schaarser. Uit de eerste de beste kans neemt VSCO’61 een 2-1 voorsprong. Luca Veldhoen wordt na een goede actie opnieuw gestuit binnen de zestien. Dominique van de Grift scoort beheerst vanaf de penaltystip de 2-1. Direct hierop weet doelman Arjan ten Klooster een kopbal van Dennis Folkers met zijn vingertoppen tegen de onderkant lat te werken en voorkomt daarmee de gelijkmaker.

Luca Veldhoen is hierna nog dichtbij een treffer, maar zijn krullende bal verdwijnt net naast de paal. In de slotfase komt VSCO’61 in een alles of niets poging van FC Horst goed weg na een kopbal van Ricardo Vliek. Doelman Ten Klooster weet de bal via de paal uit zijn doel te werken.

 

Het verslag: Bert Schipper

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA