Be Quick Zutphen (Za) buigt achterstand om in de streekderby tegen vv Oeken

Met een kleine selectie reisde ons vlaggenschip af naar Oeken. Be Quick moest winnen om weer op gelijke hoogte te komen met Dieren. Het begin was niet denderend. Oeken hanteerde het bal weg systeem en Be Quick was niet scherp in de eindpass. Geheel tegen het speelbeeld in kwam Oeken op een 1-0 voorsprong.  Eindstand 2-5.

 

Uit een counter schoot hen buitenspeler knap over Rotman heen, en zo stond het uit het niets 1-0. Be Quick liet zich niet gek maken en kwam door een trio combi tussen Steenbergen, Kisa en Cengiz fantastisch er doorheen. Laatst genoemde probeerde de keeper te passeren, maar een goal bleef uit.

In plaats van de aansluitingstreffer te maken, scoort Oeken weer uit een counter. De thuisploeg maakt optimaal gebruik van hen kansen en weer ziet het er niet goed uit achterin. Steenbergen weet wat terug te doen en is met een beweging weg van zijn verdedigers in de zestien wor

d hij neergehaald en de scheids wijst na de stip. Vaste penaltynemer de Andrade schiet raak, maar dan loopt het uit de hand. De enigste die word bestraft is de Andrade en met rood moet hij het veld verlaten. Met tien man blijft Be Quick de betere ploeg, maar vind het niet de gelijkmaker voor de rust.

Na de rust is het meteen raak Be Quick zet hoog druk en gaat volle bak aanvallen. Met tien man weet Be Quick nog steeds aardig wat onrust te zaaien. Kisa is met een geweldig schot belangrijk en het staat weer gelijk 2-2. Be Quick blijft drukken en aanvallen. Als Ezafzafi ook nog de 2-3 tegen de touwen ramt gaat de ploeg uit Zutphen helemaal los. Met een geweldig afstandsschot weet hij de keeper van Oeken te verschalken.

De verdediging bleef stabiel en liet weinig tot niks meer door. De haan bereikte Cengiz aan de rechterkant. Met een geweldige steekpass was Steenbergen weg en plaatste de bal in de korte hoek voor de 2-4. Oeken begon meer overtredingen te maken wat leidde tot een rode kaart. Zo kwam de thuisploeg ook met 10 man te staan. Als kers op de taart wist Kisa een prima opgezette aanval af te ronden. Ezafzafi stak Tazelaar weg en die bediende de gretige Kisa voor de eindstand 2-5.

Opstelling Be Quick: Rotman Kadir, van Meeteren, Everts, Tazelaar  Ezafzafi, de Andrade, Kis Cengiz, Steenbergen(C), Nahimana

Wissels:
De Haan
Ali
El Bouchehati

Het verslag :  Gordon Gosewisch

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA