VIOD vindt de weg omhoog, Union blijft rode lantaarndrager (2-1)

Doetinchem — Eindelijk heeft VIOD een overwinning over de streep weten te trekken. Gisterenmiddag in de thuiswedstrijd tegen lantaarndrager Union leek het er lang op dat VIOD, na een snelle openingsdoelpunt van de gasten, weer het onderspit moest delven. Door doelpunten van Mike Severs en Jorn Eijkelkamp heeft VIOD de punten in eigen huis weten te houden en hoopt deze lijn in de aankomende wedstrijden door te kunnen zetten om zo richting middenmoot te kunnen gaan kijken. Eindstand 2-1.

VIOD begon tegen Union niet goed aan de wedstrijd. Vleugelverdediger Thomas Jansen had vanaf minuut één de handen vol aan zijn tegenspeler Niels Vos en het had binnen zestig seconden zomaar 1-0 voor de gasten uit Malden kunnen staan. Het schot van Niels Vos kwam via keeper Willem Thijssen bij de tweede paal terecht, waar Union-aanvaller Ingo Custers kinderlijk eenvoudig had moeten scoren. Hij schampte de bal en het leder verdween net naast het doel.

 

Union was vooral in de beginfase veel nadrukkelijker aan de bal en zocht de ruimte op, die VIOD bood. Zo ook in de 16e minuut. Aanvaller Sam Nevels dribbelt met bal door het hart van de Doetinchemse verdediging heen, omzeilt VIOD-verdediger Vincent Bosch en haalt uit. De bal ploft tegen de touwen aan (0-1). VIOD weer op achterstand. VIOD-middenvelder Jorn Eijkelkamp had binnen vijf minuten de achterstand teniet kunnen doen, maar ziet Union-keeper Nick Bender op zijn weg, die de bal tot corner weet te verwerken. Dan de eerste wissel van de wedstrijd. Na een botsing nabij de middenlijn geeft VIOD-verdediger Vincent Bosch aan dat hij niet meer verder kan.

 

Op de foto hierboven: Jorn Eijkelkamp kopt de winnende treffer binnen

Trainer Lorsé brengt aanvaller Huub Oosterink binnen de lijnen. Een tactische omzetting die in de tweede helft goed uitpakt.  Het tweede deel van de wedstrijd is ook het betere deel van de thuisclub. Union komt nauwelijks tot aanvallen toe en VIOD dicteert de wedstrijd. Na een mooie voorzet van Thomas Jansen komt nog niet de terechte beloning.

 

Jorn Eijkelkamp toornt boven iedereen uit en ziet dat Union-keeper Bender zijn kopbal uit de lucht plukt. Nadat VIOD tweemaal van afstand probeert te scoren, valt onverwachts de gelijkmaker. Aan de rechterkant van het veld trapt Mike Severs vanuit een vrije trap de bal richting tweede paal. Keeper Nick Bender reageert te laat om de bal af te stoppen. Via de binnenkant van de paal slaat de bal het doel in (1-1). Een wonderschoon doelpunt van Mike Severs, die ook verrast is dat zijn voorzet binnen zeilt.

Op de foto hierboven : Mike Severs scoorde vandaag een wonderschone treffer

Binnen tien minuten krijgt VIOD de mogelijkheid om zelfs op voorsprong te komen. Nadat Jorn Eijkelkamp met bal de zestien binnen gaat, valt de bal tegen de hand van Union-speler Thom van Berkel. Het fluitsignaal van scheidsrechter Richard Kroesen uit Nijmegen klinkt en Jorn Eijkelkamp mag vanaf de stip VIOD op voorsprong brengen. Normaliter is dit voor Eijkelkamp een koud kunstje, maar ziet dat keeper Bender de bal weet te keren en blijft de 1-1 op het scorebord staan.

Op de foto hierboven : Julian Bril wekelijks

Binnen vier minuten krijgt Jorn Eijkelkamp zijn revanche en kopt een puike voorzet van Thomas Jansen tegendraads over keeper Bender in de verste hoek binnen (2-1). De slotfase gaat in. Met man en macht zoekt Union de aanval op. Zelfs keeper Nick Bender gaat mee naar voren. Na een kopduel moet invaller Julian Wennekes met een hoofdwond het veld verlaten en wordt vervangen door Mats Verlaak. Wennekes wordt direct door gestuurd naar het ziekenhuis om zijn wond te laten hechten.

Spannend is het wel, maar VIOD-doelman Willem Thijssen komt niet echt in gevaar en weet zijn doel schoon te houden. Dan volgt het verlossende eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Richard Kroesen. De ontlading volgt. De broodnodige drie punten zijn binnen gehaald door een hardwerkend collectief.

Na de wedstrijd wordt Jorn Eijkelkamp uitgeroepen tot ‘Man of The Match’. Volgende week gaan de mannen van trainer Jan Lorsé op bezoek bij DVC`26 uit Didam, Daarna volgen voor het trainingskamp in Marbella nog twee wedstrijden. Thuis tegen Spero en uit tegen Warnsveldse Boys.

Het verslag:  John van der Kamp

Foto’s: Erik Eijkelkamp

 

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA