Scherpenzeel bezorgt DZC’68 en zure nederlaag

DZC’68 leed zaterdag 24 november een zure nederlaag tegen Scherpenzeel, het werd 1-2 op een grijs Sportpark Zuid. De donderdag ervoor was er tijd om in de Delade Business Lounge te spreken met Rutger Ebbers.

Tijdens de overgang van HC naar DZC heb ik nog een paar keer bij De Graafschap getraind, maar dat verschil was te groot.’ Zaterdag thuis tegen Scherpenzeel, wat wordt dat voor wedstrijd? ‘Ik ken Scherpenzeel niet zo goed en het zal wel weer knokken worden voor drie punten. Maar aangezien we heel goed kunnen voetballen moeten we kunnen winnen. Ik heb er vertrouwen in.’

 

 

Dat vertrouwen was niet ongegrond. DZC begon voortreffelijk aan de wedstrijd en had in de 3e minuut al moeten scoren na een prima aanval opgezet door ‘good old’ Jody Keuben en voortgezet door Dylan Hendriksen en Rutger Ebbers.

De laatste had ’t vizier nog niet echt op scherp en krulde de bal net naast de goal. DZC bleef de kansen/mogelijkheden op een voorsprong aaneenrijgen, maar het was keer op keer net niet – zo schoof Duri Tekerlek de bal voor open doel net voorlangs. Na de furieuze opening ontstond er een evenwicht op het veld en daarna een overwicht voor Scherpenzeel. Het combineerde gemakkelijker dan DZC en het wachten was eigenlijk op de goal. Die kwam er ook na een benutte penalty in de 43e minuut, 0-1. En dat was ook de ruststand.

DZC moest in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en het deed z’n stinkende best dat ook te bewerkstelligen. Max Riekel werd gewisseld voor Duri Tekerlek om meer oorlog in de zestien van Scherpenzeel te maken, maar het duurde tot de 73e minuut voor de aansluitingstreffer er kwam. Een mooie aanval werd met een fraaie pegel afgerond door Meron Zehaye, de keeper van Scherpenzeel redde eerst nog met de vuisten, maar in de rebound schoot Meron via de paal toch raak.

D’r op en d’r over dacht het fanatieke GeelBlauwe publiek op de tribune, maar het kwam bedrogen uit. Scherpenzeel counterde een paar minuten later al naar 1-2, dit middels een prachtig staaltje kappen-draaien-schieten. DZC kon weer van voren af aan beginnen, speelde heerlijk opportunistisch, vochten als leeuwen, creëerden kansen/mogelijkheden, maar het was in de zestien steeds net niet. Het werd derhalve een zure nederlaag, 1-2.

Het was de zevende nederlaag in negen wedstrijden en dat is natuurlijk een forse tegenvaller voor iedereen die dit DZC een warm hart toedraagt. Toch zullen de meest GeelBlauwe harten wel weer genoten hebben van een aantal mooie technische hoogstandjes en de d’ran mentaliteit in de tweede helft. Wat mist is de killersmentaliteit in de zestien van de tegenstander, dat moet anders. ‘Voetbal en geloof zijn beide zaken van hard werken’, een prachtige quote van Rutger Ebbers. Daarbij is geloof in jezelf een belangrijke voorwaarde om je werk goed uit te voeren.

Opstelling DZC :Job Adema; Jody Keuben, Sergio Keurntjes, Robin Faber, Tolgahan Yayla; Nick Abbink, Freek Linnenbank, Rutger Ebbers; Dylan Hendriksen (Fabian Mensah), Meron Zehaye, Duri Tekerlek (Max Riekel).

 

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA