Voorbeschouwing l Hekkensluiter Barneveld naar sportpark Berg en Bos (AGOVV)

Na het gestaakte duel van vorige week tegen Otterlo, speelt AGOVV in speelronde 9 opnieuw een thuisduel. Hekkensluiter Barneveld komt naar sportpark Berg en Bos. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt. Scheidsrechter is de heer J.J.A. Visser.

Overvolle middenmoot
Met goede moed was AGOVV vorige week klaar om in de tweede helft toe te slaan tegen Otterlo, toen de scheidsrechter toch echt aangaf niet verder te kunnen. Afgelopen week werd bekend dat de resterende 45 minuten op 22 december worden uitgespeeld. Meer daarover leest u hier. Doordat de ‘Blauwen’ zelf geen punten konden bijschrijven, staat de ploeg van Jerry Cooke op een teleurstellende negende plaats. In de overvolle middenmoot, die loopt tot en met plaats vier (Teuge) kan het na speelronde 9 echter ook maar zo zijn dat AGOVV er plots weer florissanter voor staat. In de derde klasse B lijkt iedereen van elkaar te kunnen winnen, al staat er op ASC Nieuwland en Batavia geen maat. Die twee ploegen zijn tot nu toe ongeslagen en lijken de twee voornaamste titelkandidaten. Voor AGOVV zal er tegen Barneveld alles aan gelegen zijn om de drie punten te pakken. In de eerste plaats om aansluiting te houden met de bovenste plaatsen, maar ook om met een goed gevoel richting de stadsderby tegen CSV Apeldoorn te gaan. Aanstaande dinsdag 27 november nemen de ‘Blauwen’ het in het kader van de districtsbeker op tegen de hoofdklasser uit het Orderbos (aanvang 20:00 uur).
De tegenstander: Barneveld
Met Barneveld krijgt AGOVV een tegenstander die het dit seizoen vooralsnog moeilijk heeft. Het team van trainer Gerwin Dekker, die aan zijn eerste seizoen bezig is, staat na acht wedstrijden op de veertiende en laatste plaats. Vorig seizoen werd het 12e in 3B. Tot nu pakte Barneveld vier punten. Er werd eenmaal gewonnen, eenmaal gelijkgespeeld en zes keer verloren. Vorige week was CJVV met 0-3 te sterk op sportpark ’t Nieuwe Oost. Bij rust was het al 0-2, waarna het duel na 57 minuten helemaal gespeeld was toen Kees Hoekstra de 0-3 aantekende. Opvallend is het aantal tegendoelpunten dat Barneveld al heeft moeten slikken: in acht wedstrijden zijn dat er al 25. Dekker en zijn mannen begonnen de competitie dan ook met twee grote nederlagen. Tegen Teuge werd het 0-5, een week later kreeg het een pak slaag van Terschuurse Boys: 6-0. De enige overwinning van dit seizoen was een minimale. Hoevelaken werd thuis met 1-0 geklopt.
Onderlinge ontmoetingen
AGOVV en Barneveld speelden twee keer eerder tegen elkaar. Dat was in het seizoen 2013-2014. De ‘Blauwen’ wonnen beide ontmoetingen. Op 30 november 2013, nu bijna vijf jaar geleden, werd het 4-0 voor AGOVV. Yuri Brentjens (2x), Rick van Eijden en Niels van Geerenstein maakten de doelpunten. Uit in Barneveld werd nipt met 0-1 gewonnen. Een paar weken later promoveerde AGOVV naar de derde klasse. Barneveld lukte dat drie jaar later, in 2017.
Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA