DVV winnaar eerste periodetitel in 4D “Aanstaande zondag topper tegen Groessen”

Arnhem – DVV heeft zondag in Arnhem de eerste periodetitel in de 4 e klasse D veroverd. De jeugdige ploeg uit Duiven won de uitwedstrijd tegen Arnhemia eenvoudig met 1-6. De ploeg van trainer Ron Olyslager won zes van de acht wedstrijden en speelde tweemaal gelijk.

Eerste achtervolger Groessen versloeg Westervoort knap met 0-2 en staat tweede op een punt achterstand. Zondag staat in Duiven de derby en absolute topper tussen DVV en Groessen op het programma.

Dankzij drie treffers van topscorer Jordi Lammertink en treffers van Youri Poorter, Youri van Vulpen  en de invallende debutant Jordi de Kramer verzekerde DVV zich van een nacompetitieticket. In 2014 degradeerde DVV nog uit de eerste klasse, de vrije val lijkt inmiddels stopgezet. Vorig seizoen was DVV al dichtbij een plek in de nacompetitie, nu is de formatie uit Duiven zelfs een grote kanshebber voor directe promotie naar de derde Klasse.

 

De veroverde periodetitel werd met vuurwerk en een gezellige avond bekroond. Grootste concurrent voor DVV is interessant genoeg Groessen. De dorpsclub degradeerde vorig seizoen uit de Derde Klasse en kende een geweldige competitiestart met 15 punten uit de eerste vijf duels, waarna de koppositie werd weg gegeven door een nederlaag tegen Jonge Kracht en een remise tegen Angeren. Dankzij treffers van de clubtopscorers Rick Maatman en Chiel Driessen werd zondag SC Westervoort na een spannend duel met 0-2 verslagen.

Zondag zal de ploeg van trainer Koen van Loon in Duiven een aanval op de koppositie doen in een rechtstreeks duel. Beide ploegen  troffen elkaar in het seizoen 2016-17 in de derde klasse voor het laatst in competitieverband, toen was Groessen met 3-2 en 1-2 tweemaal de sterkste. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in de poulefase van de beker en ook toen was Groessen met 1-3 te sterk.

©Door de redactie

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA